
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Pohja
- 0,400 kg valkuaisia
- 0,350 kg sokeria
- 0,350 kg sokeria
- 0,320 kg hasselpähkinää jauhettua
- 0,060 kg perunajauhoja
Täyte
- 0,500 kg Valio mansikkatäyte runsasta
- 0,250 kg mansikkasosetta
- 0,016 kg liivatelehtiä
- 1,000 kg
- 0,600 kg tuoreita mansikoita
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Vaadota valkuaiset ja sokeri (1). Vispaa valkuaisvaahtoon sokeri (2). Sekoita hasselpähkinäjauho ja perunajauho keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
- Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen 30 cm:n levyisiksi pellin pituisiksi pohjiksi (2 kpl). Paista pohjat 165 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi.
- Käännä pohjat ylösalaisin ja poista leivinpaperi.
Täyte
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
- Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan seokseen.
- Yhdistä mansikkatäyte ja liivateseos.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.
Täyttäminen
- Laita kerros moussea toisen pohjan päälle. Asettele kokonaisia mansikoita vieriviereen.
- Levitä loppu mousse pinnalle ja aseta pohja päälle.
- Anna hyytyä kylmässä.
- Leikkaa kolmion mallisiksi leivoksiksi.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
458 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
47,8 g
Rasva
26,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Ravintokuitu
3,3 g
Suola
0,1 g
Kalsium
57,6 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
263 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
27,5 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa