
Ainekset
Pohja
-
0,500 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,500 kg sokeria
- 0,500 kg kananmunia
- 0,500 kg vehnäjauhoja
- 0,013 kg leivinjauhetta
Täyte
- 0,520 kg Valio mansikkatäyte runsasta
- 0,370 kg raparperipaloja
Jogurttihyydyke
- 1,000 kg
- 0,300 kg sokeria
- 0,040 kg liivatelehteä
- 0,100 kg vettä
- 0,500 kg
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Annostele massa Runebergintorttuvuokiin. Pursota massan pinnalle mansikkatäytettä. Ripottele pinnalle raparperipalat. Paista pohjat 180 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.
- Valmista jogurttihyydyke. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri sekä kylmässä vedessä liotetut ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Laita hyydyke jäähtyneiden pohjien päälle vuoka täyteen. Hyydytä leivokset kylmiössä vähintään kaksi tuntia. Poista vuokat ja koristele leivokset haluamallasi tavalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
221 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
23,9 g
Rasva
12,3 g
Tyydyttynyt rasva
6,9 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Kalsium
60,1 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
277 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
29,9 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa