Siirry sisältöön
Mansikkamantelikakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Mansikkamantelikakku

Muropohjassa täytteenä Valion mansikka täytettä ja frangipane kakkumassaa. Päällä mansikka moussea, joka valmistettu kermasta, mansikkapyreestä , Valion runsasmansikkaisesta täytteestä ja kermasta. Koristeena tuoreita mansikoita.

Mansikkamantelikakku

Ainekset

Pohja

  • 1,000 kg
    Valio 1/2 GN -murotaikinaa
    Voilla leivotun, laktoosittoman murotaikinalevyn avulla saa loihdittua herkullisimmat piiraat, paistokset, jälkiruoat ja pikkuleivät erilaisiin tarjoilutilanteisiin.…
    Valio 1/2 GN-murotaikinalevy 500 g x 16 / 8 kg laktoositon

Mantelikakkumassa

  • 0,250 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,340 kg sokeria
  • 0,340 kg mantelijauhetta
  • 0,085 kg vehnäjauhoja
  • 0,007 kg leivinjauhetta
  • 0,300 kg kananmunia

Täyte

  • 0,240 kg Valio mansikkatäyte runsasta

Mousse

Koristeluun


Ohje

Pohja

  1. Kauli murotaikina 2,5 cm:n vahvuiseksi. Aseta matalaan ø 19 cm vuokaan pohjalle ja reunoille.

Mantelikakkumassa

  1. Sekoita voi ja kuivat aineet. Lisää kananmunat. Vatkaa 3 min. Paista 180 asteessa.
  2. Pursota massa murotaikinapohjan päälle.
  3. Pursota mansikkatäyte runsas spiraalina massan päälle.
  4. Paista 180°C:ssa noin 25 min. Jäähdytä.

Mousse

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  2. Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan soseeseen.
  3. Yhdistä mansikkatäyte ja liivateliuos.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.
  5. Annostele mousse 2 cm korkeisiin, ø14 cm kakkurenkaisiin. Tasoita pinta palettiveitsellä tasaiseksi.Pakasta.

Koristelu

  1. Levitä jäisen moussen päälle mansikka marmeladia. Pensselöi pinta kirkaskuumahyytelöllä ja irrota mousseaihio renkaasta.
  2. Laita mousse kakkupohjan päälle.
  3. Koristele reuna mansikoilla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 2535 kcal
Proteiini 38,4 g
Hiilihydraatti 232,7 g
Rasva 157,9 g
Tyydyttynyt rasva 74 g
Ravintokuitu 15,5 g
Suola 1,8 g
Kalsium 432,9 mg
D-vitamiini 1,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 288 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 26,5 g
Rasva 18 g
Tyydyttynyt rasva 8,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search