Valion juustolat kartalla
1. Haapavesi
Haapaveden tehdas on Valio Oltermanni® juuston koti. Viime vuosina lempeästä ja sympaattisesta suomalaisten suosikkijuustosta on kehitetty uusia variantteja kuten Cheddar, Tilsit, Port Salut, Savu, vähemmän suolattu Valio Oltermanni® ValSa® sekä helppokäyttöiset viipaleet.
2. Lapinlahti
Lapinlahdella sijaitsee Suomen suurin juustola, joka on erikoistunut pitkään kypsytettyjen herkuttelu- ja erikoisjuustojen valmistukseen. Täällä valmistetaan esimerkiksi klassikkojuustot Valio Mustaleima™ emmental ja Valio Juhla® cheddar.
3. Joensuu
Joensuussa syntyy pohjoisesta luonnosta inspiraationsa saava Valio Polar® sekä monen ravintola-alan ammattilaisen mielestä monipuolisimmat juustomme, Valio Viola® tuorejuustot. Molemmista löytyy kevyempiä ja täyteläisempiä versioita sekä makuja joka lähtöön.
4. Äänekoski
Äänekoskella valmistetaan sinivalkoista suosikkia, Valio AURA® sinihomejuustoa, jonka käyttötarkoitukset ovat lukemattomat. Sopivan lempeä maku sopii niin herkutteluun kuin ruoanvalmistukseen. Äänekoskella syntyy myös monikäyttöinen Valio Eila® salaattijuusto, joka kypsytetään suolavedessä fetajuuston tapaan.
5. Vantaa
Vantaalla valmistetaan kaikki Valion sulatejuustot. Monelle sulatejuusto on yhtä kuin Valio Koskenlaskija®, joka onkin yksi vanhimpia suomalaisia juustobrändejä: sitä on valmistettu vuodesta 1933 lähtien. Maun salaisuus on laadukkaat raaka-aineet kuten aito emmentaljuusto.
6. Seinäjoki
Seinäjoella syntyy monen salaattipöydän luottotuote, Valion erilaiset raejuustot, jotka ovat keveitä, mietoja ja hyvä proteiinin lähde. Täällä tehdään myös rahkaa, joka on määritelmän mukaan juustoa sekin: juustoa ovat kaikki sellaiset maitotuotteet, joista on poistettu heraa.