7 x kätevä makupohja

Valmiin makupohjan avulla vaihdat helposti ja nopeasti makumaailmaa esimerkiksi salaattipöydässä. Tuunaa monikäyttöiset makupohjat liikeideaasi sopiviksi, sillä asiakas arvostaa uniikkeja makuja.
Valmiita makupohjia käyttämällä tarjoat asiakkaalle herkullisia makumaailmoja sekä helpotat omaa työtäsi. Näin tuot kustannustehokkuutta makupohjilla:
• Kun teet makupohjat valmiiksi kylmään, niillä on nopea maustaa erilaiset komponentit ja taloudelliset raaka-aineet, kuten hiilihydraatit, palkokasvit, ylijääneet proteiinit sekä salaatit.
• Alla olevat makupohjat valmistuvat helposti sekoittamalla ainekset yhteen. Käytä makupohjia sekoittamalla ne raaka-aineiden joukkoon tai erillisenä kastikkeena, jota asiakas annostelee itse. Monet niistä toimivat myös lämpimänä tai kylmänä kastikkeena pääruoan kyljessä.
• Tee maanantaisin isompi satsi makupohjia, ja voit käyttää niitä koko viikon. Ne säilyvät hyvinä kylmässä, suljetuissa astioissa.
• Itsetehdyt makupohjat antavat ravintolalle myös persoonallisuutta. Talon oma kastike on asiakkaan mielessä aina erityisempi valinta kuin valmissoosi. Kokeile erilaisia makupohjia ja muuntele niitä omaan liikeideaasi sopiviksi.
Erilaisia makupohjia
1. Tomaatti-yrtti
aurinkokuivattu tomaatti
sherryviinietikka
sitruunamehu
oliiviöljy
kuivattu oregano
basilika
2. Piimävinaigrette
piimä
vaalea balsamico
öljy
suola
3. Mausteinen appelsiini
appelsiinimehu
juustokumina
kaneli
kardemumma
öljy
hunaja
4. Tirokafteri
salaattijuusto
jalapeno
kermaviili
5. Makea umami
seesamiöljy
seesaminsiemen
lime
kalakastike
hunaja
soija
6. Makea sinappi
sinappi
vaahterasiirappi
chili
kaneli
öljy
7. Tahini
tahini
jogurtti
sitruunamehu
vaahterasiirappi
öljy

Katso lisää vinkkejä:

Järjestä lounasbuffet kustannustehokkaasti

Suunnittele lounaspöytäsi tehokkaaksi

Tuomas Hämäläinen
Näin kokoat houkuttelevat vitriinit
Sydänmerkki voi ohjata annoksen valintaa

Petri Nuutinen
Hyvien munkkien salaisuus

Mika Parviainen