Folkhälsanin Vindängen-ravintola on palvelutalon sydän
Millaista on olla töissä palvelutalon ravintolassa, mitä työntekijöiltä vaaditaan ja millaista ruokaa ravintolassa tarjotaan? Espoon Folkhälsan-talon keittiöpäällikkö Karolin Ahlgren kertoo.
Millaista asiakaskuntaa Vindängen-ravintola palvelee?
”Meillä ruokailee Folkhälsan-talon asukkaita, ja lounaalle ovat erittäin tervetulleita myös talon ulkopuoliset asiakkaat. Lisäksi meillä on tässä vieressä ruotsinkielinen päiväkoti ja ala-aste, joille teemme aamiaiset, lounaat ja välipalat. Valmistamme päivittäin noin 500 annosta.”
Miten aterioita suunnitellaan?
”Lähtökohtana on maukas kotiruoka, jonka suunnittelua ohjaavat hyvät ravintoarvot, sesongit ja juhlapyhät. Riittävä energian, proteiinin ja kuidun saanti on tärkeää erityisesti vanhuksille.
Hauskinta on ollut huomata, että senioreilla ja koululaisilla on aika lailla sama maku. Kun listalla on makaronilaatikkoa tai kalakeittoa, menestys on taattu. Vanhempi väki tykkää myös sosekeitoista ja sillistä. Suosikkeihin nousevat lisäksi järvikalapullat, itse tehdyt kala- ja lihamurekkeet sekä kasvispihvit.
Raaka-aineissa suosimme suomalaista lihaa ja kalaa. Talvella käytämme paljon juureksia, kesää kohti listoille nousevat varhaisperunat ja kesän kasvikset sekä kotimaiset kurkut ja tomaatit.
Juhlapyhät ovat asiakkaillemme tärkeitä. Pääsiäisenä herkuttelimme lampaanviululla, vappuna itse paistetuilla munkeilla. Juhannuksen alla pidämme grilli-illan. Juhlistamme keskikesää tietysti myös mansikkakakulla.”
Millaisia taitoja keittiöhenkilökunnalta vaaditaan?
”Me Folkhälsanilla ajattelemme, että rakkaus ruokaan ja sen valmistamiseen on tärkeää. Palvelutaloissakin keittiö on omalla tavallaan kodin sydän. Ravintolamme on asiakkaille tosi tärkeä paikka.
Työkielemme on ruotsi, ja kiinnostus ruotsin kieltä kohtaan on plussaa. Kaikkea ei tarvitse osata heti, sillä lisää oppii varmasti työn kautta. Ravintolassa henkilökunnan työtehtäviin kuuluvat ruoan valmistaminen, jakelu, pakkaaminen ja astiahuolto. Myös kassatyöskentely ja asiakaspalvelu ovat olennainen osa työtä. Vaihtelevan työnkuvan kautta pystymme tarjoamaan mielekkäitä ja osaamista kehittäviä tehtäviä.”
”Hauskinta on ollut huomata, että senioreilla ja koululaisilla on aika lailla sama maku ruoassa.”
Vindängen-ravintola / Folkhälsan
Mitä: Maukasta kotiruokaa palvelutalon ravintolassa.
Missä: Espoon Tapiolassa, Tuulikuja 6.
Milloin: Aukioloajat ma–pe klo 8–14, lounas klo 11.30–13.30.
Yritys: Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan organisaatio, jolla on 14 ravintolaa Etelä-Suomessa sekä eri puolilla ruotsinkielistä Suomea: folkhalsan.fi.
Lue lisää asiakastarinoita:
3 Kaverin Jäätelöt
Bistro O Mat, ensimmäinen laatuaan
Espoo Catering valmistaa kouluruokaa vertaansa vailla
Kruunu Herkku ja 22 paistinpannua, 5 pataa sekä 60 kokkia
Scandic Kuopio otti käyttöön Valio Aimo verkkokaupan
Sakky tarjoaa hyvät eväät työelämään
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.