Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Folkhälsanin Vindängen-ravintola on palvelutalon sydän

Folkhälsanin Vindängen-ravintola on palvelutalon sydän

Millaista on olla töissä palvelutalon ravintolassa, mitä työntekijöiltä vaaditaan ja millaista ruokaa ravintolassa tarjotaan? Espoon Folkhälsan-talon keittiöpäällikkö Karolin Ahlgren kertoo.

Millaista asiakaskuntaa Vindängen-ravintola palvelee?

”Meillä ruokailee Folkhälsan-talon asukkaita, ja lounaalle ovat erittäin tervetulleita myös talon ulkopuoliset asiakkaat. Lisäksi meillä on tässä vieressä ruotsinkielinen päiväkoti ja ala-aste, joille teemme aamiaiset, lounaat ja välipalat. Valmistamme päivittäin noin 500 annosta.”

Miten aterioita suunnitellaan?

”Lähtökohtana on maukas kotiruoka, jonka suunnittelua ohjaavat hyvät ravintoarvot, sesongit ja juhlapyhät. Riittävä energian, proteiinin ja kuidun saanti on tärkeää erityisesti vanhuksille.

Hauskinta on ollut huomata, että senioreilla ja koululaisilla on aika lailla sama maku. Kun listalla on makaronilaatikkoa tai kalakeittoa, menestys on taattu. Vanhempi väki tykkää myös sosekeitoista ja sillistä. Suosikkeihin nousevat lisäksi järvikalapullat, itse tehdyt kala- ja lihamurekkeet sekä kasvispihvit.

Raaka-aineissa suosimme suomalaista lihaa ja kalaa. Talvella käytämme paljon juureksia, kesää kohti listoille nousevat varhaisperunat ja kesän kasvikset sekä kotimaiset kurkut ja tomaatit.

Juhlapyhät ovat asiakkaillemme tärkeitä. Pääsiäisenä herkuttelimme lampaanviululla, vappuna itse paistetuilla munkeilla. Juhannuksen alla pidämme grilli-illan. Juhlistamme keskikesää tietysti myös mansikkakakulla.”

Millaisia taitoja keittiöhenkilökunnalta vaaditaan?

”Me Folkhälsanilla ajattelemme, että rakkaus ruokaan ja sen valmistamiseen on tärkeää. Palvelutaloissakin keittiö on omalla tavallaan kodin sydän. Ravintolamme on asiakkaille tosi tärkeä paikka.

Työkielemme on ruotsi, ja kiinnostus ruotsin kieltä kohtaan on plussaa. Kaikkea ei tarvitse osata heti, sillä lisää oppii varmasti työn kautta. Ravintolassa henkilökunnan työtehtäviin kuuluvat ruoan valmistaminen, jakelu, pakkaaminen ja astiahuolto. Myös kassatyöskentely ja asiakaspalvelu ovat olennainen osa työtä. Vaihtelevan työnkuvan kautta pystymme tarjoamaan mielekkäitä ja osaamista kehittäviä tehtäviä.”

”Hauskinta on ollut huomata, että senioreilla ja koululaisilla on aika lailla sama maku ruoassa.”

Tip icon

Vindängen-ravintola / Folkhälsan

Mitä: Maukasta kotiruokaa palvelutalon ravintolassa.
Missä: Espoon Tapiolassa, Tuulikuja 6.
Milloin: Aukioloajat ma–pe klo 8–14, lounas klo 11.30–13.30.
Yritys: Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan organisaatio, jolla on 14 ravintolaa Etelä-Suomessa sekä eri puolilla ruotsinkielistä Suomea: folkhalsan.fi.


Search