Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Kotimaista ruokakulttuuria varjellaan suosimalla suomalaista, lähituotteita sekä perinneherkkuja. Tärkeä osa sitä on myös maksuton kouluruokailu.

”Maksuton kouluruokailu kuuluu kiinteästi suomalaiseen yhteiskuntaan. Se otettiin käyttöön elintarvikepulan aikana, joten se jos mikä on myös huoltovarmuutta.

Kouluruokailu on osa pitkää jatkumoa varhaiskasvatuksen ruokailusta varusmies-, opiskelija- ja henkilöstöruokailuun. Niillä kaikilla on iso merkitys oppimistulosten ja kansanterveyden kannalta, minkä lisäksi ne muun muassa vähentävät eriarvoisuutta ja lisäävät sosiaalista hyvinvointia. Meille ne ovat itsestäänselvyyksiä, mutta kansainvälisesti katsottuna Suomi on kouluruokailun mallimaa, jolta muut hakevat oppia.

Yhteiskunnan turvallisuusstrategiassa koulutusjärjestelmää pyritään ylläpitämään kaikissa tilanteissa henkisen kriisinkestävyyden vuoksi. Silloin ruokailun turvaaminen on kaiken a ja o. Se on myös tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria, minkä vuoksi siitä ei tule tinkiä.”

-Virpi Kulomaa, valmiuspäällikkö, Ruokapalvelupooli

”Suomalainen ruokakulttuuri on laaja-alainen ja ottanut vaikutteita eri puolilta maailmaa. Se antaa meille hienon mahdollisuuden tuoda kansainvälisen hotelliketjun standardit yhteen kotimaisten raaka-aineiden, perinteiden ja paikallisuuden kanssa. Ruokalistoiltamme löytyy aina lähijärvien kalaa, paikallisten tuottajien leipiä, leikkeleitä ja juustoja. Näiden lisäksi katollamme on Korpikuusikon mehiläispesiä, joista saamme omaa hunajaa aamiaiselle. Sitä voi nauttia esimerkiksi pitkään haudutetun luomukaurapuuron kanssa.

Ja Pirkanmaalla kun ollaan, on aamiaiselta löydyttävä myös se ikonisin perinneruoka eli mustamakkara puolukkahillon kera. Kerran kokeilimme jättää sen pois, ja siitähän nousi pienimuotoinen mekkala. Näillä herkuilla voimme tutustuttaa ulkomaalaisia vieraitamme suomalaisiin raaka-aineisiin ja ruokakulttuuriimme aamupalasta illalliseen.”

-Jarmo Räisänen, keittiöpäällikkö, Courtyard Tampere City, Kitchen & Bar

Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

”Käytämme kotimaisia raaka-aineita niin paljon kuin pystymme, mutta kaikkea tarvitsemaamme ei saada Suomesta: tuotantomäärät eivät riitä, eikä kaikkia valikoimamme hedelmiä ja vihanneksia yksinkertaisesti kasva meillä.

Hedelmät ja vihannekset ovat puhtaita perusraaka-aineita, jotka sopivat hyvin suomalaiseen makumaailmaan. Food to go -puolella kuluttajat haluavat ennen kaikkea trendikkäitä ja moderneja tuotteita, joissa eksoottisempi makumaailma, esimerkiksi Aasian maut, ovat tällä hetkellä muodissa. Kolmioleipiä ja patonkeja ostetaan silti paljon myös perinteisillä kinkku-, juusto- ja kananmunatäytteillä – niille on aivan oma kuluttajakuntansa.

Suomalaisista perinneruoista pitää olla ylpeitä. Yksi perinteinen herkku on voileipäkakku, jota valmistamme savu-lohi-, kinkku- ja riistatäytteillä. Etenkin juhlakausina, kuten nyt keväällä, voileipäkakuillamme on kova menekki.”

-Nina Westerberg, toimitusjohtaja, Salico


Search