Siirry sisältöön
Vinkkiartikkelit

Hyvien munkkien salaisuus

Hyvien munkkien salaisuus
Mika Parviainen
Leipomokonsultti

Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.

Kun munkit valmistetaan hyvällä reseptillä, niistä tulee maukkaita ja rakenteeltaan kuohkeita ja ilmavia. Raaka-aineilla ja niiden suhteilla on munkkien valmistuksessa oleellinen merkitys.

Raaka-aineiden vaikutus

Maitojauhe parantaa munkkien rakennetta; se tuo sisukseen pehmeyttä ja tasahuokoisuutta sekä auttaa taikinan nostatuksessa. Maitojauheen käyttö myös vähentää paistorasvan imeytymistä tuotteen sisään. Voi tuo munkkeihin puolestaan hyvää makua. Se myös lisää munkkien tuoreena säilymistä ja sisuksen pehmeyttä. Valio Eila® maitojauheella ja Valio Eila® voilla syntyy laktoositon munkkitaikina, joka tekee tuotteesta laajemmalle käyttäjäkunnalle sopivan.

Tip icon

Mikan vinkit kahden raaka-aineen käytöstä munkeissa

Sokeri

  • Sokeria käytetään munkkitaikinassa noin 300 g/l.
  • Munkit yleensä sokeroidaan paiston jälkeen, jolloin ne saavat lisää makeutta.
  • Varo liikaa sokeria taikinassa, sillä silloin munkit ruskistuvat paistettaessa liian nopeasti ja jäävät helposti keskeltä raa’aksi.

Kananmuna

  • Kananmuna lisää munkkien tilavuutta ja parantaa sisuksen pehmeyttä.
  • Runsas kananmunien käyttö myös vähentää paistorasvan imeytymistä tuotteeseen.

Täyte on se joka ratkaisee

Täyte on se joka ratkaisee

Munkista on helppoa luoda erilaisia variaatioita muodoilla ja täytteillä. Valion hilloilla ja täytteillä saat helposti esiin eri makuvariaatioita. Mika Parviaisen täytetyistä vappumunkeista näkee jo päältä, minkä hillosydämen ne kätkevät. Kermaviiliä sisältävä esitaikina tekee munkeista meheviä, ja sisällä piisaa herkullista täytettä.


Cronutin valmistaminen

Cronutin valmistaminen

Wienermunkkirinkilän ohjeella valmistat cronutit tarjolle lähestyvään vappusesonkiin ja saat oman osasi tämän keksinnön menestyksestä.

Search