Hyppää sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

JEPO tuottaa vastuullisia perunatuotteita suomalaisesta perunasta

JEPO tuottaa vastuullisia perunatuotteita suomalaisesta perunasta
Jepo tuottaa vastuullisia perunatuotteita

Pohjanmaalainen JEPO on perunanviljelijöiden omistama yritys, jonka arvoina on huolehtia ympäristön hyvinvoinnista ja turvata perunanviljelyn jatkuvuus Suomessa myös tulevaisuudessa.

Teksti ja kuvat: Jepuan Peruna

JEPO on perunanviljelijöiden omistama yritys, joka tuottaa vuosittain noin 17 miljoonaa kiloa kypsiä ja raakoja perunatuotteita ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Pohjanmaan Jepualla sijaitseva yritys perustettiin vuonna 1976, joten taustalla on yli neljän vuosikymmenen viljelyosaaminen ja kokemus perunajalosteiden valmistuksesta.

– Viljelijäomisteisuuden vuoksi meillä on läheiset suhteet ja hyvä keskusteluyhteys kaikkiin perunatoimittajiimme. Se mahdollistaa koko tuotantoketjun tarkastelemisen kokonaisuutena, auttaa ymmärtämään toisiamme sekä näkemään haasteet yhteisinä, kertoo toimitusjohtaja Markus Jussila.

JEPO perunan laatua valvotaan tarkasti

JEPO on panostanut vuosien aikana vahvasti raaka-aineiden ja tuotteiden laadun kehittämiseen. Toimintaa ohjaavat tarkat laatukriteerit ja viljelysopimukset. Viljelijät noudattavat maatalouden tuen myöntämisen vaatimuksia, omavalvontaa sekä viljelyn Laatutarha-ohjeistoa, joka myös auditoidaan.

– JEPOn viljelyneuvoja tekee kasvukauden aikana peltotarkastuksia sopimusviljelijöittemme pelloilla ja seuraa heidän kanssaan yhteistyössä sadon kehittymistä, kertoo Jussila. Kaikki perunaerät analysoidaan JEPOn laboratoriossa, jossa tehdään yli 6000 testiä vuosittain. Viljelijöille analyysitulokset toimivat pohjana raaka-aineen laadun kehittämisessä ja tuotannossa niitä hyödynnetään puolestaan raaka-aineen ohjauksessa, kuten valitessa sopivinta perunaerää kuhunkin lopputuotteeseen. Valmiista tuotteista otettavia näytteitä analysoidaan JEPOn lisäksi ulkopuolisessa laboratoriossa. JEPO perunat on jäljitettävissä myyntipakkauksissa olevan viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilan peltolohkoon asti. Pitkälle kehitetty jäljitettävyystieto on osa tuoteturvallisuutta ja viestii samalla toimittajan luotettavuudesta.

Valio Aimo tavarantoimittaja Jepuan Peruna

”Viljelijäomisteisuuden vuoksi meillä on läheiset suhteet ja hyvä keskusteluyhteys kaikkiin perunatoimittajiimme. Se mahdollistaa koko tuotantoketjun tarkastelemisen kokonaisuutena, auttaa ymmärtämään toisiamme sekä näkemään haasteet yhteisinä.”

Markus Jussila, Jepuan Perunan toimitusjohtaja

Etsi