Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Kotimaiset Vaasan Mestarin -leivät – uudistunut valikoima leipäpöytääsi

Vaasan Mestarin kaurainen perunaleipä pöydällä kokonaisena sekä viipaloituna

Laadukkaat kotimaiset Vaasan Mestarin -hapanjuurileivät leivotaan Lantmännen Unibaken leipomossa Joutsenossa. Uudistunut Vaasan Mestarin -leipävalikoima on syntynyt keksimällä, kokeilemalla ja reseptejä uudistamalla.

Teksti ja kuvat: Lantmännen Unibake

Parhaimmillaan runsas ja houkutteleva leipäpöytä toimii ravintolan valttikorttina. Leipäpöytään panostaminen kannattaa, sillä vastapaistetun leivän tuoksu ja houkutteleva leipäpöytä voivat toimia jopa lounaspaikan valintaperusteina. Vaasan Mestarin -leivät tuovat leipäpöytään laatua ja erottuvuutta. Leipä on myös raaka-aineena edullinen esimerkiksi lihaan ja kalaan verrattuna.

Vaasan Mestarin -leivät ovat maukkaita suomalaisia leipiä, joissa käytetään monipuolisesti eri viljalajeja, kokeillaan uusia raaka-aineita ja yhdistellään hapanjuuria. Kun leivät valmistetaan hitaasti juureen, taikinalepo ja hellävarainen leivonta saavat aikaan myös paremman säilyvyyden. Uudistuneessa valikoimassa on erilaisia leipiä moneen makuun.

Vaasan Mestarin Iso Hapanjuurileipä on reilun kokoinen, juureen leivottu rapeakuorinen leipä, joka sopii upeasti leipäpöytään. Tammikuun uutuus, Vaasan Mestarin Maalaisleipä, on ruisjuureen leivottu muhkea ja mehevä leipä, joka sisältää idätettyjä rukiinjyviä. Leivän pitkä muoto helpottaa sen leikkaamista. Suositun Vaasan Mestarin Kauraisen Perunaleivän mehevyyden ja pehmeyden salaisuus piilee perunassa. Perunan lisäksi taikinassa on käytetty kauraa, ja leivän päälle on ripoteltu koristeeksi kauraleseitä.

Ruoan kotimaisuus on nykyisin entistäkin tärkeämpää, ja myös leipään kohdistuu aiempaa enemmän odotuksia. Lantmännen Unibakella toiminnan lähtökohtana on vastuullisuus pellosta pöytään. Toimintaa kehitetään vastuullisempaan suuntaan kaikilla osa-alueilla. Lantmännen Unibake on sitoutunut tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin (Science Based Targets). Lantmännenin Ilmasto & Luonto -viljelyohjelma puolestaan sisältää konkreettisia toimia, jotka pienentävät viljelyn ilmastovaikutuksia, sitovat hiiltä maaperään ja tukevat luonnon monimuotoisuutta. Ohjelmaa toteutetaan tällä hetkellä rukiin viljelyssä yhdessä suomalaisten sopimusviljelijöiden kanssa.

Myös Vaasan Mestarin -leipien pakkaus on kehitetty vastuullisuustavoitteet mielessä. Uusi innovatiivinen myyntierälaatikko on erinomainen keino suojata leivonnaispakasteet ilman muovista sisäpussia, mikä vähentää muovin käyttöä. Myyntierälaatikko on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvasta materiaalista, ja pakkauksen hiilijalanjälki on 23 prosenttia tavanomaista pakkausta pienempi. Pahvilaatikon sisin erikoispaperikerros on elintarvikekontaktiin soveltuvaa materiaalia ja täysin elintarviketurvallinen. Erikoispaperin ominaisuudet takaavat myös tuotteiden hyvän säilyvyyden.

Tuotteet tukussa

8087407 VAASAN 8X405G MESTARIN MAALAISLEIPÄ PAKASTE

8080661 VAASAN 6X600G ISO HAPANJUURILEIPÄ PAKASTE

8085819 VAASAN 9X405G MESTARIN KAURAINEN PERUNALEIPÄ

Tilaa tuotteet tai nouda myymälästä

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.


Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search