Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Ravintola Gaijinin vahva peruskonsepti kantaa − uudet tuulet puhaltavat Koreasta ja Japanista

Ravintola Gaijinin vahva peruskonsepti kantaa − uudet tuulet puhaltavat Koreasta ja Japanista

Gaijin tarjoilee modernia pohjoisaasialaista ruokaa kiinnostavasti. Suosikkeja ovat pitkät maistelumenut, joista uusimmassa, korealaisessa BBQ-menussa, asiakas pääsee itse grillimestariksi.

Reilu vuosikymmen sitten Gaijin tarjosi jotain aivan uutta: sosiaalista syömistä ja moderneja makuja japanilaisesta, korealaisesta ja pohjoiskiinalaisesta keittiöstä. Idea ravintolasta syntyi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin matkojen ja kokemusten myötä. Nyt Björck on lähtenyt luomaan omia ravintoloitaan ja Wikbergin W-Restaurants jatkaa Gaijinin ja seitsemän muun ravintolan omistajana.

”Muutoksen myötä jokaisen ravintolan keittiöpäällikkö saa yhä enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia tuoda omaa näkemystään ruokatuotteeseen”, kertoo koko W-Restaurantsin keittiötoiminnoista vastaava Alex Räsänen.

Tip icon

Valio Aimo® asiakas

Mikä?
Gaijin, Pohjois-Aasian makujen sanansaattaja Helsingin Bulevardilla.

Kuka?
Alex Räsänen, keittiöpäällikkö W-Restaurantsilla, johon myös Gaijin kuuluu.

Kauden lempikasvis?
Chili on Alexille yhtä monipuolinen kuin peruna. Eri lajikkeiden maut, tulisuus ja niiden vaikutus ruokiin on kiehtovaa. Yksi ehdottomista suosikeista on thaimaalainen bird’s eye.

Gaijin Pork Bun & kimchi annokseen kuuluu grillattua possua, kimchimajoneesia, pikkelöityä kurkkua ja pehmeää leipää.

”Menu antaa hyvän kokonaiskuvan pohjoisaasialaisesta ruoasta.”

Alex Räsänen, keittiöpäällikkö W-Restaurantsilla, johon myös Gaijin kuuluu.
Sashimi tasting -annoksessa on sashimilajitelma, mätiä, wasabisoija-dressing, wakamea ja tuoretta wasabia.
Tip icon

6 x Alexin vinkki uusien tuotteiden maailmaan

Maista, testaa, kehitä ja jaa osaamista – Alex Räsänen kertoo, miten hän sukeltaa ja inspiroituu uusista tuotteista.

1. Pysy ajan tasalla

”Haen uusia ideoita havainnoimalla ympärillä olevaa maailmaa ja matkustelemalla. Uusia juttuja tulee myös somesta, mediasta sekä seuraamalla muita ravintoloita ja ulkomaalaisia kokkistaroja.”

2. Ota yhteyttä tavarantoimittajiin ja tukkuun

”Esimerkiksi Valio Aimo tukulla on hyvät kontaktit ja kiinnostusta uusien tuotteiden hankkimiseen. Ostamme sieltä mm. kuivattua punaista chiliä, galangalia ja vihreää papaijaa.”

3. Herättele uusia makuja

”Moni outo maku muuttuu paremmaksi, kun sitä maistaa useamman kerran. Hyvänä esimerkkinä durian-hedelmä, joka voi olla varsinainen shokki ensimmäisellä kerralla.”

4. Kokeile ja testaa

”Harva asia päätyy listalle yhden kokeilukerran jälkeen. Ota huomioon myös tuotteen hinta ja sen vaikutus annoksen katteeseen.”

5. Hanki jokin tuote ja kehitä siitä ravintolaan sopiva versio

”Yhtäkkiä huomaat, että matkalaukussa salakuljetettu X.O-kastike valmistuukin omalla reseptillä itse kuivatuista kampasimpukoista tai paahdetuista sienistä.”

6. Neuvo kollegaa

”Parhaiten pärjäävät ne, jotka osaavat jakaa osaamistaan. Perehdytä, neuvo työkavereita ja opiskele itse lisää. Muistan itseni 10 vuotta sitten Farangissa, kun keittiön pöydät olivat täynnä raaka-aineita, joiden mausta tai käyttämisestä mulla ei ollut hajuakaan. Nyt harvemmin tulee ihan uusia juttuja vastaan.”


Search