Ravintola Gaijinin vahva peruskonsepti kantaa − uudet tuulet puhaltavat Koreasta ja Japanista
Gaijin tarjoilee modernia pohjoisaasialaista ruokaa kiinnostavasti. Suosikkeja ovat pitkät maistelumenut, joista uusimmassa, korealaisessa BBQ-menussa, asiakas pääsee itse grillimestariksi.
Reilu vuosikymmen sitten Gaijin tarjosi jotain aivan uutta: sosiaalista syömistä ja moderneja makuja japanilaisesta, korealaisesta ja pohjoiskiinalaisesta keittiöstä. Idea ravintolasta syntyi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin matkojen ja kokemusten myötä. Nyt Björck on lähtenyt luomaan omia ravintoloitaan ja Wikbergin W-Restaurants jatkaa Gaijinin ja seitsemän muun ravintolan omistajana.
”Muutoksen myötä jokaisen ravintolan keittiöpäällikkö saa yhä enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia tuoda omaa näkemystään ruokatuotteeseen”, kertoo koko W-Restaurantsin keittiötoiminnoista vastaava Alex Räsänen.
Valio Aimo® asiakas
Mikä?
Gaijin, Pohjois-Aasian makujen sanansaattaja Helsingin Bulevardilla.
Kuka?
Alex Räsänen, keittiöpäällikkö W-Restaurantsilla, johon myös Gaijin kuuluu.
Kauden lempikasvis?
Chili on Alexille yhtä monipuolinen kuin peruna. Eri lajikkeiden maut, tulisuus ja niiden vaikutus ruokiin on kiehtovaa. Yksi ehdottomista suosikeista on thaimaalainen bird’s eye.
”Menu antaa hyvän kokonaiskuvan pohjoisaasialaisesta ruoasta.”
6 x Alexin vinkki uusien tuotteiden maailmaan
Maista, testaa, kehitä ja jaa osaamista – Alex Räsänen kertoo, miten hän sukeltaa ja inspiroituu uusista tuotteista.
1. Pysy ajan tasalla
”Haen uusia ideoita havainnoimalla ympärillä olevaa maailmaa ja matkustelemalla. Uusia juttuja tulee myös somesta, mediasta sekä seuraamalla muita ravintoloita ja ulkomaalaisia kokkistaroja.”
2. Ota yhteyttä tavarantoimittajiin ja tukkuun
”Esimerkiksi Valio Aimo tukulla on hyvät kontaktit ja kiinnostusta uusien tuotteiden hankkimiseen. Ostamme sieltä mm. kuivattua punaista chiliä, galangalia ja vihreää papaijaa.”
3. Herättele uusia makuja
”Moni outo maku muuttuu paremmaksi, kun sitä maistaa useamman kerran. Hyvänä esimerkkinä durian-hedelmä, joka voi olla varsinainen shokki ensimmäisellä kerralla.”
4. Kokeile ja testaa
”Harva asia päätyy listalle yhden kokeilukerran jälkeen. Ota huomioon myös tuotteen hinta ja sen vaikutus annoksen katteeseen.”
5. Hanki jokin tuote ja kehitä siitä ravintolaan sopiva versio
”Yhtäkkiä huomaat, että matkalaukussa salakuljetettu X.O-kastike valmistuukin omalla reseptillä itse kuivatuista kampasimpukoista tai paahdetuista sienistä.”
6. Neuvo kollegaa
”Parhaiten pärjäävät ne, jotka osaavat jakaa osaamistaan. Perehdytä, neuvo työkavereita ja opiskele itse lisää. Muistan itseni 10 vuotta sitten Farangissa, kun keittiön pöydät olivat täynnä raaka-aineita, joiden mausta tai käyttämisestä mulla ei ollut hajuakaan. Nyt harvemmin tulee ihan uusia juttuja vastaan.”
Lue lisää asiakastarinoita:
Verkanappulat erottuu ruoalla
Share Catering
3 Kaverin Jäätelöt
Bistro O Mat, ensimmäinen laatuaan
Espoo Catering valmistaa kouluruokaa vertaansa vailla
Kruunu Herkku ja 22 paistinpannua, 5 pataa sekä 60 kokkia
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.