Hyppää sisältöön
Luettavaa tuotteista

Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan suosikkituotteet

Suomen parhaat ravintola-alan ammattilaiset käyttävät Valion tuotteita päivittäin. He valitsivat niistä suosikkinsa.

Tämä sisältö on tehty yhteistyössä Valion kanssa.

Vuoden Kokin suosikit

”Ensimmäisenä vuonnani Vuoden Kokki -kilpailussa tein karsintatehtävässä grillattua voita. Voi sulatettiin kattilassa ja samalla kuumennettiin grillihiiliä. Yksi tulikuuma, pieni hiilenpala lisättiin ja tukahdutettiin voin sekaan. Kun hiili poistettiin, se oli jättänyt voihin upean savuisen grillin maun. Käytä grillattua voita esimerkiksi kasvisten tai kalan penslaukseen.”

”Tykkään käyttää piimää ruoanlaitossa, sillä se on mukavan kevyttä. Piimän herasta saa tehtyä vaikka ja mitä. Olen myös karamellisoinut piimän mäskiä ja käyttänyt sitä jälkiruoissa. Piimällä marinoidusta kanasta syntyy myös tosi hyvä frittikana. Mausta piimämarinadi haluamallasi tavalla, ja muista riittävä suola!”

Jonathan Slotte, Vuoden Kokki 2022, Ravintola Palace

”Kliseistä, mutta totta: voi on yksi lempiraaka-aineistani!”

Poltettua kermaa

Opi videolta Jonathanin opastamana, miten valmistat poltettua kermaa Valio kuohukermasta!

Videon löydät Instagramista @valioaimo

”Valion kuohukerma on ehdottomia suosikkejani. Kerman loistava, suora maku on omiaan kermapohjaisten cocktailien valmistamiseen. Tuotteen tasalaatuisuus ja hyvä säilyvyys ovat tärkeitä asioita. Oma kokemukseni on, että Valion kerma on ehdoton huippu verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin.”

Joonas Heino, Vuoden Tarjoilija 2022, Finnjävel Salonki

Tiesitkö, että piimääkin voi valuttaa? Laita litra piimää yöksi valumaan keittiöliinan läpi. Lopputuloksena on noin 300 grammaa pehmeän lusikoitavaa piimämassaa.


Etsi