Nyt inspiroi hyvikki eli materiaalitehokkuus
Kustannustehokkuuteen tulee pyrkiä, ruokahävikkiä täytyy karsia – tässä jokaisen ravintolan kannattavuuden kaksi peruspilaria. Hyvikki luo lisäarvoa asiakkaalle ja panostus materiaalitehokkuuteen palkitsee tekijänsä.
Hyvikki, hävikki ja materiaalitehokkuus – termit tutuiksi
Hyvikki on toimintatapa, jolloin työtä tehdään kustannustehokkaasti, kekseliäästi ja hävikkiä ehkäisten.
Materiaalitehokkuus tarkoittaa sitä, että keittiöissä pyritään ajattelemaan ja toimimaan mahdollisimman fiksusti huomioimalla sekä raaka-aineet, ihmiset että käytettävät laitteet.
Hävikki on pilaantunutta tai ylijäänyttä syötäväksi tarkoitettua ruokaa, joka päätyy biojätteeksi.
Hyvikki Aimon sanoin
”Hyvikki on entisaikojen emäntien taloudellista ajattelua.”
-Anne-Mari Paapio, valikoimajohtaja
”Halusimme löytää konkreettisia ratkaisuja, joilla voimme tukea alan kehitystä.”
-Hanna Forsström, johtaja, markkinointi & eCommerce
Kaikki hyvikistä
Hyvikki on materiaalitehokkuutta, eli sitä, että keittiöissä pyritään ajattelemaan ja toimimaan mahdollisimman fiksusti huomioimalla sekä raaka-aineet, ihmiset että käytettävät laitteet. Tällöin työtä tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla hävikkiä ennaltaehkäisten.

Inspiraationa hyvikki
Kustannustehokkuuteen tulee pyrkiä, ruokahävikkiä täytyy karsia – tässä jokaisen ravintolan kannattavuuden kaksi peruspilaria. Hyvikki luo lisäarvoa asiakkaalle ja panostus materiaalitehokkuuteen palkitsee tekijänsä.

Miksi ravintolan tulisi kiinnostua hyvikistä?
Ravintola-ala painii isojen haasteiden, kuten työvoimapulan, nousevien kustannusten ja hitaan markkinakasvun kanssa. Miksi juuri tässä tilanteessa kannattaa kiinnostua myös hyvikistä?

Palkitseva hyvikki
Hyvikillä, eli materiaalitehokkuudella, pyritään siihen, että valmistuksessa huomioidaan niin raaka-aineet, ihmiset kuin laitteetkin. Kustannustehokkuus on hyvikin kantava voima ja siksi se onkin erittäin palkitsevaa.

Hävikki kuriin ruokalista- ja raaka-ainetilaussuunnittelulla
Ruokahävikki on valitettavan suuri ongelma nyky-yhteiskunnassa. Jo pelkästään Suomessa noin 360 miljoonaa kiloa kotimaisen ruokaketjun tuotetusta ruoasta menee hukkaan.

Ruokahävikki = kustannushävikki
Hävikkiä kertyy vuosittain ravintoloissa edelleen niin paljon, että jokainen suomalainen pystyisi syömään puolen kilon painoisen lounaan, joka päivä kokonaisen kuukauden ajan. Katso vinkit, kuinka taklaat turhan kustannushävikin!

Vinkkivideot ammattilaisille
Tältä sivulta löydät parhaat vinkkimme videon muodossa – juuri sinulle ravintola-alan ammattilainen. Videoilta saat niksejä niin jääkaapin siivoukseen kuin annosten viimeistelyyn – ja kaikkeen siltä väliltä.