Siirry sisältöön
Hei hei hävikki, nyt inspiroi hyvikki eli materiaalitehokkuus

Pinnalla nyt

Nyt inspiroi hyvikki eli materiaalitehokkuus

Kustannustehokkuuteen tulee pyrkiä, ruokahävikkiä täytyy karsia – tässä jokaisen ravintolan kannattavuuden kaksi peruspilaria. Hyvikki luo lisäarvoa asiakkaalle ja panostus materiaalitehokkuuteen palkitsee tekijänsä.

Hyvikki, hävikki ja materiaalitehokkuus – termit tutuiksi

Hyvikki on toimintatapa, jolloin työtä tehdään kustannustehokkaasti, kekseliäästi ja hävikkiä ehkäisten.

Materiaalitehokkuus tarkoittaa sitä, että keittiöissä pyritään ajattelemaan ja toimimaan mahdollisimman fiksusti huomioimalla sekä raaka-aineet, ihmiset että käytettävät laitteet.

Hävikki on pilaantunutta tai ylijäänyttä syötäväksi tarkoitettua ruokaa, joka päätyy biojätteeksi.

Hyvikki Aimon sanoin

”Hyvikki on entisaikojen emäntien taloudellista ajattelua.”

-Anne-Mari Paapio, valikoimajohtaja

”Halusimme löytää konkreettisia ratkaisuja, joilla voimme tukea alan kehitystä.”

-Hanna Forsström, johtaja, markkinointi & eCommerce


Kaikki hyvikistä

Hyvikki on materiaalitehokkuutta, eli sitä, että keittiöissä pyritään ajattelemaan ja toimimaan mahdollisimman fiksusti huomioimalla sekä raaka-aineet, ihmiset että käytettävät laitteet. Tällöin työtä tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla hävikkiä ennaltaehkäisten.

Search