Siirry sisältöön
Hei hei hävikki, nyt inspiroi hyvikki eli materiaalitehokkuus

Pinnalla nyt

Hei hei hävikki, nyt inspiroi hyvikki eli materiaalitehokkuus

Kustannustehokkuuteen tulee pyrkiä, ruokahävikkiä täytyy karsia – tässä jokaisen ravintolan kannattavuuden kaksi peruspilaria. Hyvikki luo lisäarvoa asiakkaalle ja panostus materiaalitehokkuuteen palkitsee tekijänsä.

Termit tutuksi

Hyvikki on toimintatapa, jolloin työtä tehdään kustannustehokkaasti, kekseliäästi ja hävikkiä ehkäisten.

Materiaalitehokkuus tarkoittaa sitä, että keittiöissä pyritään ajattelemaan ja toimimaan mahdollisimman fiksusti huomioimalla sekä raaka-aineet, ihmiset että käytettävät laitteet.

Hävikki on pilaantunutta tai ylijäänyttä syötäväksi tarkoitettua ruokaa, joka päätyy biojätteeksi.

Hyvikki Aimon sanoin

”Hyvikki on entisaikojen emäntien taloudellista ajattelua.”

-Anne-Mari Paapio, valikoimajohtaja

”Halusimme löytää konkreettisia ratkaisuja, joilla voimme tukea alan kehitystä.”

-Hanna Forsström, johtaja, markkinointi & eCommerce


Search