Siirry sisältöön
Pizza al Taglio – roomalainen levypizza
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Pizza al Taglio – roomalainen levypizza

Pizza al Taglio on vähemmän maailmalla tunnettu, mutta Roomassa todella suosittu - sitä syödään aamulla, lounaalla, päivällisellä.

Pizza al Taglio – roomalainen levypizza

Ainekset

 • 1,000 kg 00-jauhoja
 • 0,800 kg vettä
 • 0,050 kg oliiviöljyä
 • 0,025 kg merisuolaa
 • 0,004 kg hiivaa

Ohje

 1. Laita jauhot yleiskoneeseen, johon on kiinnitetty litteä sekoitin. Sekoita hiiva veteen ja kaada seos vähitellen kaataen jauhojen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kun neste on kaadettu jauhojen joukkoon, laita yleiskoneen teho kovemmalle ja sekoita n. 5-10 minuuttia. Lisää öljy ja jatka 10-15 minuuttia, kunnes taikina on irronnut reunoilta.
 2. Kaada löysä taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele taikinaa muutama kerta, jotta pinnasta tulee tasainen. Laita taikinamassa öljyttyyn astiaan, jossa on reilusti tilaa kohoamiselle. Sulje astia kannella ja kohota kylmiössä 20-40 h.
 3. Jaa taikina kahteen osaan ja "sulje" taikinapallot jälleen jauhoitetulla tasolla taitellen niin, että pinnasta tulee tasainen. Laita taikinamassat kahteen erilliseen öljyttyyn astiaan, jossa on reilusti tilaa kohoamiselle. Sulje astiat kannella ja kohota huoneenlämmössä n. 4 h.
 4. Kaada huoneenlämmössä kohotettu taikina jauhotetulle tasolle ja kaada jauhoja myös reilusti taikinan päälle. Levitä taikina kevyesti sormen päillä painaen.
 5. Kaada oliiviöljyä 1/1 GN -vuoan pohjalle. Nosta taikina varovasti tasolta ja karistele ylimääräiset jauhot pois, ennen vuokaan laittamista. Kun taikina on vuoassa, voit vielä varovasti vetää sormilla taikinaa hiukan tasaisemmin reunoille.
 6. Levitä taikinan päälle hiukan oliiviöljyä ja esipaista 300 °C uunissa (ilman puhallusta) n. 10 minuuttia. Lisää paistettavat täytteet ja paista vielä 5-10 min.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 208 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 37,7 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 1,2 g
Kalsium 13,6 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 40,6 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search