Siirry sisältöön

Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Vaasan Vihanneksessa kasvatetaan avomaalla ja panostetaan asiakkaan toiveisiin vastaamiseen

Vastikään 60 vuotta täyttäneen Vaasan Vihanneksen valikoimista löytyy salaattien lisäksi vihanneksia laajalla skaalalla, aina tomaateista ja kurkusta munakoisoon. Vaasalaisen perheyrityksen asiakkaita ovat keskusliikkeet ja tukut ympäri Suomen – myös Valio Aimo.

Viljelyä tehdään kasvihuoneiden lisäksi kesäisin myös avomaalla, jossa kasvavat muun muassa erilaiset salaatit. “Jäävuorisalaattia, punaista ja vihreää friseesalaattia, jääsalaattia, tammenlehtisalaattia vihreänä ja punaisena sekä lolloa rossoa”, luettelee yrityksen toimitusjohtaja Marko Kapanen. “Lisäksi valmistamme asiakkaillemme heidän toiveidensa mukaan salaattimix-laatikoita, johon voi yhdistää useampaa eri lajiketta. Kaikki salaatinpäät leikkauksen jälkeen pestään niin, että ne on käytännössä lähes käyttövalmiita”, kertoo Kapanen.

Yrityksessä pyritään muutenkin huomioimaan asiakkaiden toiveet kaikessa tekemisessä. “Filosofiamme on, että lähes kaikki on periaatteessa mahdollista. Toimitamme asiakkaalle mielellämme myös esimerkiksi vain parin laatikollisen verran jotakin marginaalituotetta muun tilauksen mukana, jotta hänen ei tarvitse turhaan lähteä hakemaan sitä muualta. Myös tilalta lähtevät salaatit pakataan toiveiden mukaan juuri sen kokoisiin pakkauksiin, joita asiakas toivoo.”

“Valio Aimon kanssa käymme säännöllisesti keskustelua toivotuista tilausmääristä, ihan viikkotasolla. Näiden määrien mukaan salaattia sitten istutetaan, ja tarvittava viikkosaanti turvataan. Pystymme tekemään istutuksia hiljalleen koko ajan, eikä peltoja tarvitse pitää tyhjinä”, Kapanen kertoo kesän viljelysuunnittelusta. “Hyvä suunnittelu ja kommunikointi asiakkaiden kanssa helpottaa myös peltojen kierrätystä. Peltoon täytyy välillä istuttaa viljaa tai apilaa, jotta maaperään saadaan palautettua ravinteita ja mineraaleja.”

Salaattinsa Kapanen tykkää nauttia simppeleinä, jolloin hyvät raaka-aineet pääsevät loistamaan. “Pieni huuhtelu, ja sitten salaatin repiminen kulhoon. Seuraksi satokauden muita antimia, kuten kesän ensimmäisiä porkkanoita tai makeita mansikoita. Hieman oliiviöljyä, suolaa ja pieni pyöräytys – muuta ei juuri tarvita!”

Satokausikalenteri® suosittelee

Kirpeä raparperi tuo kevään keittiöön

Raparperi kuuluu kevään ensiherkkuihin, joita avomaalta voi poimia. Kurttulehdet puskevat maasta terhakoina heti toukokuussa. Raparperi sopii jälkiruokien, juomien ja leivonnaisten lisäksi myös etikkamarinointiin tai graavaukseen sekä chutneyna lihan tai kalan lisukkeeksi.

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Saatavilla on myös Tilaa & Nouda -palvelu.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Valio Aimo asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Search