Hyppää sisältöön
Ideoita juustotarjoiluun

Sesonki

Ideoita juustotarjoiluun

Olemme kehittäneet juustotarjoiluihin sopivia makuyhdistelmiä, erityisesti ravintoloille ja henkilöstöravintoloiden teemapäiviin. Poimi ideat ja vinkit juustojen tarjoiluun omaan ravintolakonseptiisi sopivalla tavalla!

Juustojen oikea tarjoilulämpötila

Kypsytettyjen juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esille, kun juustot ovat lähes huoneenlämpöisiä. Homejuustot sekä muut kypsytetyt juustot tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, noin 1-2 tuntia aikaisemmin. Tuorejuustot nostetaan lautaselle vasta juuri ennen tarjoilua. Kaikille juustoille tulisi varata omat veitsensä, jotta juustojen eri aromit eivät sekoitu.

Lisukkeissa mielikuvitus rajana

Vain mielikuvitus on rajana herkuttelujuustojen kanssa tarjottaville lisukkeille. Niiden seuraan sopivat hedelmät, marjat, hillot, keksit, lastut, pähkinät, makeiset, kakut, oliivit, leikkeleet…

Kokeilemisen arvoisia makupareja

Jos perinteinen viikunahillo juuston kaverina kyllästyttää, mantelimassa on uudenlainen makea lisuke juustoille. Vastapariksi sopii esimerkiksi vahva ja aromikas Valio Salaneuvos® Vanhempi gouda.

Tarjoa odottamattomia yllätyksiä

Aina yhtä herkullisen Valio Aura® sinihomejuuston kaveriksi sopii trendikäs lakritsi, karkkina tai kastikkeena. Kun valitsee pidempään kypsyneen Valio Aura® Gold version, on sinihomejuuston maku vieläkin intensiivisempi. Mitä tuoreempi ja pehmeämpi laku on, sen paremmalta se maistuu sinihomejuuston rinnalla.


Keittiömestari Mikko Kaukosen vinkit juustojen tarjoiluun

Vuoden Kokiksikin (2019) valittu keittiömestari Mikko Kaukonen haluaa luoda ainutlaatuisia makuelämyksiä raaka-aineita kunnioittaen. Kun pyysimme häntä luomaan llisukkeita Valion juustoille, syntyi herkullinen kattaus, jossa rapsakka siemennäkkäri ja juustot saavat seurakseen kekseliäitä hedelmäisiä lisukkeita. Yhdistelmä sointuu täydellisesti yhteen niin mauiltaan kuin visuaalisestikin. Katso Mikon luoma juustolautanen alta.

Juustojen lisukkeet Vuoden Kokin tapaan

Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen on luonut juustolautasen lisukkeita, joilla viimeistelet Valion laadukkaiden juustojen makukokonaisuuden. Tyrni-porkkanahilloke tuo pohjoisen maut kauniisti pöytään. Hedelmäisiä makuja voi yhdistää myös kekseliäästi piimään tai lämmittää hehkuviksi.

Juuston viemää

Monen rakastetun ruokalajin salaisuutena on juusto. Se antaa ruokaan makua, rakennetta ja ulkonäköä. Juustonystävien iloksi niputimme yhteen Valion suosituimmat juustoreseptit ammattikeittiöille sekä parhaimmat vinkit juustorajoiluihin. Juhli juustoja, ja hemmottele asiakkaitasi inspiroivilla teemapäivillä!


Saisiko olla lisää juustoisia ideoita?

Miten rakennetaan maistelumenu juustojen ympärille? Entä millaisia ovat kotimaiset herkuttelujuustot? Tutustu ja anna juustojen viedä!

Etsi