Siirry sisältöön
Ideoita juustotarjoiluun

Sesonki

Ideoita juustotarjoiluun

Olemme kehittäneet juustotarjoiluihin sopivia makuyhdistelmiä, erityisesti ravintoloille ja henkilöstöravintoloiden teemapäiviin. Poimi ideat ja vinkit juustojen tarjoiluun omaan ravintolakonseptiisi sopivalla tavalla!

Juustolautanen

Juustojen oikea tarjoilulämpötila

Kypsytettyjen juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esille, kun juustot ovat lähes huoneenlämpöisiä. Homejuustot sekä muut kypsytetyt juustot tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, noin 1-2 tuntia aikaisemmin. Tuorejuustot nostetaan lautaselle vasta juuri ennen tarjoilua. Kaikille juustoille tulisi varata omat veitsensä, jotta juustojen eri aromit eivät sekoitu.

Lisukkeissa mielikuvitus rajana

Vain mielikuvitus on rajana herkuttelujuustojen kanssa tarjottaville lisukkeille. Niiden seuraan sopivat hedelmät, marjat, hillot, keksit, lastut, pähkinät, makeiset, kakut, oliivit, leikkeleet…

Kokeilemisen arvoisia makupareja

Jos perinteinen viikunahillo juuston kaverina kyllästyttää, mantelimassa on uudenlainen makea lisuke juustoille. Vastapariksi sopii esimerkiksi vahva ja aromikas Valio Salaneuvos® Vanhempi gouda.

Tarjoa odottamattomia yllätyksiä

Aina yhtä herkullisen Valio Aura® sinihomejuuston kaveriksi sopii trendikäs lakritsi, karkkina tai kastikkeena. Kun valitsee pidempään kypsyneen Valio Aura® Gold version, on sinihomejuuston maku vieläkin intensiivisempi. Mitä tuoreempi ja pehmeämpi laku on, sen paremmalta se maistuu sinihomejuuston rinnalla.


Keittiömestari Mikko Kaukosen vinkit juustojen tarjoiluun

Vuoden Kokiksikin (2019) valittu keittiömestari Mikko Kaukonen haluaa luoda ainutlaatuisia makuelämyksiä raaka-aineita kunnioittaen. Kun pyysimme häntä luomaan llisukkeita Valion juustoille, syntyi herkullinen kattaus, jossa rapsakka siemennäkkäri ja juustot saavat seurakseen kekseliäitä hedelmäisiä lisukkeita. Yhdistelmä sointuu täydellisesti yhteen niin mauiltaan kuin visuaalisestikin. Katso Mikon luoma juustolautanen alta.

Juustojen lisukkeet Vuoden Kokin tapaan

Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen on luonut juustolautasen lisukkeita, joilla viimeistelet Valion laadukkaiden juustojen makukokonaisuuden. Tyrni-porkkanahilloke tuo pohjoisen maut kauniisti pöytään. Hedelmäisiä makuja voi yhdistää myös kekseliäästi piimään tai lämmittää hehkuviksi.

Juuston viemää

Monen rakastetun ruokalajin salaisuutena on juusto. Se antaa ruokaan makua, rakennetta ja ulkonäköä. Juustonystävien iloksi niputimme yhteen Valion suosituimmat juustoreseptit ammattikeittiöille sekä parhaimmat vinkit juustorajoiluihin. Juhli juustoja, ja hemmottele asiakkaitasi inspiroivilla teemapäivillä!


Saisiko olla lisää juustoisia ideoita?

Miten rakennetaan maistelumenu juustojen ympärille? Entä millaisia ovat kotimaiset herkuttelujuustot? Tutustu ja anna juustojen viedä!

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Suomalaiset ovat aina syöneet paljon juustoja ja suomalaisten juustomaku on laajentunut viime vuosina kohti kypsempiä ja voimakkaampia makuja. Tutun ja perinteisen edamjuuston rinnalle ovat nousseet muut, vahvemmat juustotyypit: kypsytettyjä cheddareita ja goudaa myydään koko ajan enemmän. Kokeile siis monipuolisesti eri juustoja juustotarjottimelle. Valion kotimaiset juustot löydät täältä.

Ennen jälkiruokaa nautittava juustolautanen tuo esiin niin sanotut välijuustot. Ne tuovat runsautta ja ylellisyyttä ravintolaillalliselle. Valikoi tähän mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia, tuttuja ja harvinaisempia juustoja. Viidestä juustosta saa jo varsin runsaan annoksen. Hyvän kokonaisuuden tarjoavat esim. Valio Polar® Leppäsavu, Valio Luostari®, Valio AURA® Gold, Valio Salaneuvos® Vanhempi sekä kuusi kuukautta kypsyvä Valio Keisarinna®.

Voit myös kokeilla luoda oman maistelumenun juustojen ympärille. Katso parhaat vinkkimme maistelumenun luomiseen täältä.

Käytännössä vain mielikuvitus on rajana herkuttelujuustojen kanssa tarjottaville lisukkeille. Niiden seuraan sopivat mm. hedelmät, marjat, hillot, keksit, lastut, pähkinät, makeiset, kakut, oliivit ja leikkeleet.

Kokeile uusia ja erilaisia makupareja, kuten mantelimassaa ja sen vastaparina esimerkiksi vahvaa ja aromikasta Valio Salaneuvos® Vanhempi goudaa. Valio Aura® sinihomejuuston kaveriksi sopii hyvin lakritsi ja sitä voi käyttää esim. karkkina tai kastikkeena. Kun valitsee pidempään kypsyneen Valio Aura® Gold version, on sinihomejuuston maku vieläkin intensiivisempi. Mitä tuoreempi ja pehmeämpi laku on, sen paremmalta se maistuu sinihomejuuston rinnalla.

Kypsytettyjen juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esille, kun juustot ovat lähes huoneenlämpöisiä. Homejuustot sekä muut kypsytetyt juustot tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, noin 1-2 tuntia aikaisemmin. Tuorejuustot nostetaan lautaselle vasta juuri ennen tarjoilua. Muista myös varata jokaiselle juustolle omat veitsensä, jotta juustojen eri aromit eivät sekoitu.

Search