Siirry sisältöön
Hei ammattilainen, tilaa muhkea ruokatrendiraportti 2023!

Hei ammattilainen, tilaa muhkea ruokatrendiraportti 2023!

Kokosimme trendiraporttiin 5 globaalia ruokatrendiä ja ravintolamaailman kuumimmat ilmiöt. Kerromme myös, miten hyödynnät trendit omassa liiketoiminnassasi. Lataa raportti veloituksetta ja ota hyödyt irti.

”Trendit kertovat pinnalla olevista kuluttajakäyttäytymisen ja -asenteiden muutoksista. Niiden ymmärtäminen antaa hyvän pohjan asiakaslähtöiselle toiminnan kehittämiselle.”

-Laura Penttilä, Valio Consumer Insight Manager

Fill in all fields correctly.A technical error occurred.Saat trendiraportin sähköpostiisi hetken kuluttua.

Tiivistelmä 5 globaalista ruokatrendistä vuonna 2023

Lataamalla trendiraportin, saat yksityiskohtaiset kuvaukset jokaisesta näistä viidestä trendistä sekä käytännönläheiset vinkit siihen, miten niitä voi hyödyntää ammattikeittiöissä.

1. Vastuullisuus

Aihe on kuluttajille tärkeä, mutta ilmiön laaja-alaisuus ja monimutkaisuus tekevät siitä vaikean ymmärtää. Lisäksi hinnalla on vahva vaikutus päätöksentekoon. Yritysten odotetaan kertovan konkreettisesti toimista, joissa vastuullisuus toteutuu.

2. Kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi

Kuluttajat haluavat voida paremmin ja elää terveellisemmin, mikä näkyy myös heidän ruokavalinnoissaan. Yksilöllisten seurantalaitteiden myötä ihmisistä on tullut oman terveytensä asiantuntijoita.

3. Helppous

Kuluttajat kaipaavat yhä enemmän sekä tuotteita että palveluja, jotka tuovat helpotusta ja ajansäästöä arkeen. Toive vaivattomuudesta ulottuu ruoan ostamisesta ja tilaamisesta sen syömiseen asti.​ Ruokatoimijoilta odotetaan tukea itselle sopivien valintojen tekemisessä.

​4. Ruokavalinnat osana identiteettiä

Ruoka ei ole enää vain välttämättömyys, vaan se määrittää vahvasti identiteettiä. Sosiaalinen media tuo valintoihin kansainvälisiä vaikutteita.

Tiesitkö, että 61 % kuluttajista kokee tärkeäksi, että brändit ja palvelut vastaavat heidän arvojaan? Oletko sinä huomioinut tämän liiketoiminnassasi? (Lähde: Innova trend survey, 2021)

5. Fyysisen ja digitaalisen yhdistäminen

Verkkomaailmassa vietetään yhä enemmän aikaa, ja yritysten kannattaa hyödyntää sen viestinnälliset ja yhteisölliset mahdollisuudet.

Jopa 73 % suomalaisnuorista käyttää sosiaalista mediaa apuna ruoanlaittoideoinnissa. Hyödynnätkö jo somen voiman? (Lähde: Foodwest, Foodata nuoriso -tutkimus, 2022)

Miten ruokatrendit näkyvät leipomoissa?

Pohdimme myös sitä, miten trendit näyttäytyvät erityisesti leipomoissa. Keräsimme yhteen oleellisimmat trendit, joihin sinun leipomossa kannattaa kiinnittää huomiota.

Search