Siirry sisältöön
Yhteistyössä
Luettavaa tuotteista

Fazerin kakkurasiat tehdään kierrätyspulloista – ensimmäinen 100-prosenttisesti kierrätysmuovista valmistettu ruokapakkaus Suomessa

Fazerin kakkurasiat tehdään kierrätyspulloista - ensimmäinen 100-prosenttisesti kierrätysmuovista valmistettu ruokapakkaus Suomessa

Fazer toi kauppoihin ensimmäisenä Suomessa 100-prosenttisesta kierrätysmuovista tehdyn ruokapakkauksen. Kakkurullapakkauksien uudistus tarkoittaa, että jopa 1,2 miljoonaa kierrätyspulloa saa vuosittain uuden elämän. Muutoksen ansiosta yhtiö käyttää 24 000 kiloa vähemmän uutta muovia joka vuosi. Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisen pakkaamisen ohjelmaa.

Teksti ja kuvat: Fazer

Fazer lopettaa uuden muovin käytön kakkurullapakkauksissaan ja ottaa Suomessa ensimmäisenä käyttöön sataprosenttisesti kierrätysmuovista valmistetun ruokapakkauksen.

Auringonpaiste, Marianne, Mansikkapaikka, Ihana hetki, Illan hehku ja Taikayö-tuotteet pakataan nyt kierrätyspulloista valmistettuihin muovipakkauksiin. Suomessa on valmistettu tähän mennessä 100-prosenttisesta kierrätysmuovista vain pulloja juomateollisuuden käyttöön sekä osia muihin elintarvikepakkauksiin.

”Annamme vuosittain 1,2 miljoonalle juomapullolle uuden elämän kierrättämällä niitä kakkurasioissamme. On ensimmäinen kerta, kun käytämme pakkauksessa vain kierrätyspulloista saatavaa muovia. Kierrätysmuovi on vähän uutta muovia kalliimpaa, mutta haluamme mennä tässäkin ekologisempaan suuntaan. Tämä pakkausuudistus on merkittävä askel meille – olemme edelläkävijä ja näytämme suuntaa koko elintarvikealalla niin Suomessa kuin kansainvälisestikin”, sanoo Fazer-konsernin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall.

”Pakkausta on usein pidetty välttämättömänä pahana, turhakkeena, joka jää kuluttajan käteen, kun tuote on nautittu. Ilman pakkausta elintarvike ei kuitenkaan säilyisi yhtä hyvin, ja syntyisi paljon enemmän ruokahävikkiä.”

Fazer-konsernin pakkauskehitysjohtaja Piia Soininen-Tengvall

Search