Kansallisherkkuna leipä, smørrebrød
Tumma hapanjuurileipä, ohut kerros voita ja yltäkylläisesti täytteitä. Voileivät eli smørrebrødit ovat Tanskan kulinaristinen lahja maailmalle.
Smørrebrødin historiaa 1800-luvulta tähän päivään
1850-luku: Pieniä voileipiä tarjotaan Kööpenhaminan baareissa ja bodegoissa.
1880-luku: Smørrebrød-ravintolat yleistyvät. Leipien suosittu täyte, maksapasteija, saapuu ruokakauppoihin.
1888: Perustetaan kuuluisa Davidsenin viinibaari, jonka listalla on 178 erilaista smørrebrødia.
1900-luvun alku: Lounasaika lyheni tunnista 29 minuuttiin, eikä kotiin enää ehtinyt lounaalle. Smørrebrød yleistyi lounaana.
1930–1940: Smørrebrødit ovat suosittua ruokaa cocktail-illallisilla.
2006: Moderneja smørrebrødeja valmistava Aamanns Deli & Take Away aukeaa.
Lue lisää ajankohtaisista aiheista:
Vuoden ruokakasvattaja on valittu
Aimolainen ravintolapäällikkö
Scandic Kuopio otti käyttöön Valio Aimo verkkokaupan
Tekoäly auttoi, eikä sipuleja vahingoitettu kuvauksissa
Tiedote lakkojen vaikutuksista
Valio Aimo on MICHELIN Guide 2024 kumppani
Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa
Koko Suomen toimitustukku
Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.
Pääkaupunkiseudun pikatukut
Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.
VALO Tilauspalvelu
VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.