Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Kansallisherkkuna leipä, smørrebrød

Vitriini täynnä leipiä

Tumma hapanjuurileipä, ohut kerros voita ja yltäkylläisesti täytteitä. Voileivät eli smørrebrødit ovat Tanskan kulinaristinen lahja maailmalle.

Smørrebrødin historiaa 1800-luvulta tähän päivään

1850-luku: Pieniä voileipiä tarjotaan Kööpenhaminan baareissa ja bodegoissa.

1880-luku: Smørrebrød-ravintolat yleistyvät. Leipien suosittu täyte, maksapasteija, saapuu ruokakauppoihin.

1888: Perustetaan kuuluisa Davidsenin viinibaari, jonka listalla on 178 erilaista smørrebrødia.

1900-luvun alku: Lounasaika lyheni tunnista 29 minuuttiin, eikä kotiin enää ehtinyt lounaalle. Smørrebrød yleistyi lounaana.

1930–1940: Smørrebrødit ovat suosittua ruokaa cocktail-illallisilla.

2006: Moderneja smørrebrødeja valmistava Aamanns Deli & Take Away aukeaa.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search