Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Leipomoalan SM-joukkuekilpailun voittajat selvillä

Leipomoalan SM-joukkuekilpailun voittajat selvillä

Leipomoalan SM-joukkuekilpailu käytiin Tampereella ja Kangasalla 13.–14.9.2022. Kilpailussa oli osanottajia ympäri Suomea ja voitto meni Tuusulaan Konditoria pH7 Oy:n joukkueelle. Kilpailun päätuomarina toimi Valion leipomokonsultti Mika Parviainen.

Konditoria pH7 Oy:n voittajajoukkueessa kilpailivat menestyksekkäästi Alexandre Vogt ja Artem Storozhenko. Kilpailussa toiseksi sijoittui jämsäläisen Elonen Oy Leipomo joukkueella Katri Mäkinen ja Mika Järvinen. Pronssia nappasi Linkosuon Leipomo Oy Tampereelta joukkueella Tiia Bister ja Tytti Tukiainen.

Parviaisen mielestä kilpailun taso oli korkea, mutta voittajat erottuivat joukosta selvästi haastavilla raaka-aineillaan ja ensiluokkaisilla toteutuksillaan. Kaikista kilpailijoista huomasi, että he suhtautuivat kilpailuun tosissaan ja olivat hyvin valmistautuneita.

Kilpailussa valmistettiin ruokaleipää, välipalatuote sekä konditoriatuote/tuotelajitelma, jonka teemana oli ”Revontulien Suomi”. Ruokaleivät ja välipalatuotteet valmistettiin Kangasalla, Tampereen seudun ammattiopiston Kangasalan toimipisteessä. Konditoriatuotteet/tuotelajitelmat valmistettiin yleisön edessä Elintarviketeollisuus 2022 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

SM-joukkuekilpailun järjestäjänä toimi Suomen Leipuriliitto ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Kilpailutuotteiden arviointi suoritettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja arviointikriteereinä olivat maku, ulkonäkö, innovatiivisuus ja resepti. Arvioinnin tekivät kilpailun tuomarit, jotka olivat yhteistyökumppaneiden palveluksessa toimivia leipomoammattilaisia. Kilpailun yhteistyökumppaneita olivat Valio Oy, Condite Oy, Finnbakels Oy, Leipurin Oy ja Mauste-Sallinen Oy. Muut yhteistyökumppanit olivat Tampereen Messut Oy ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan toimipiste.


Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search