Hyppää sisältöön
Pinnalla nyt

Lihamestarilta saa parhaat neuvot kaupan päälle

Marko Tammela myy pikatukun tuoretiskillä lihaa ja kalaa. Halutessaan asiakas saa myös vinkkejä ja ideoita.

Pikatukun lihamestari Marko Tammelan päivä alkaa aamuviideltä tuoretiskin valmistelulla: ensin sähköt päälle, jääpalat paikoilleen ja sitten kymmenet erilaiset lihat ja kalat houkuttelevasti esille. Kuorman purkamisen jälkeen Tammela palvelee asiakkaita ja tekee tavaratilauksia. Hän ennakoi asiakkaiden tarpeita ja saattaa tilata esimerkiksi 400 kiloa porsaan kassleria tai 100 kiloa broilerin siipiä. Työpäivän aikana Tammela voi muun muassa myydä 150 kiloa tuoretiskin suosituinta tuotetta eli 20-prosenttista naudanlihaa ja sata kiloa porsaan kanttaamatonta kylkeä.

Yleensä pikatukun asiakas tulee hakemaan tiettyä tuotetta, mutta kun Tammela vinkkaa, millainen salaatti tai kastike sopisi sille kaveriksi, ne saattavat lähteä mukaan viereiseltä osastolta. Jos haluttua tuotetta ei löydy, lihamestari suosittelee jotakin muuta. Sopiva tuote löytyy tarvittaessa vaikka pakastekaapista.

Tammela on ammatiltaan kokki, joten hän osaa kertoa, mihin eri lihan osia voi käyttää, miten niitä voi valmistaa tai paljonko raaka-ainetta on hyvä varata syöjää kohden. Hän käsittelee kalat asiakkaalle toivotulla tavalla, poistaa nahkan, fileoi tai leikkaa esimerkiksi medaljongeiksi.


Etsi