Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Maitoproteiinijauhe tuo apua ikääntyneiden ravitsemukseen Palvelukeskus Helsingissä

Maitoproteiinijauhe tuo apua ikääntyneiden ravitsemukseen Palvelukeskus Helsingissä

Valio Eila® NUTRI F+ maitoproteiinijauhe on ollut käytössä Palvelukeskus Helsingissä maaliskuusta 2020 alkaen. Palvelukeskus valmistaa ruokaa päivittäin tuhansille ikääntyneille sairaaloissa, seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa sekä toimittaa aterioita kotiateriapalvelun asiakkaille.

Valio Eila® NUTRI F+ laktoositon maitoproteiinijauhe on kehitetty tukemaan erityisesti ikääntyvien ravitsemuksellisia tarpeita. Jauhe on hyvä lisä monenlaisissa kylmissä ja lämpimissä ruoissa, koska se sisältää runsaasti korkealaatuista, hyvin imeytyvää maitoproteiinia. Se sisältää myös lisättyjä vitamiineja ja kivennäisaineita sekä fosfolipidejä, jotka ovat aivojen solukalvojen tärkeitä rakennusaineita.

Apua etenkin tehostetussa ruokavaliossa

Palvelukeskus Helsinki valmistaa aterioita kaikenikäisille helsinkiläisille niin päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa kuin palvelutaloissa ja toimittaa aterioita kotiateriapalvelun asiakkaille. Palvelukeskuksen ravitsemusasiantuntijana toimiva ravitsemusterapeutti Tarja Heikkinen kertoo, että ikääntyneiden ravitsemushaasteet liittyvät heikentyneeseen ruokahaluun ja sitä kautta pienenpään annoskokoon.

– Syödyt määrät ovat usein pieniä, vuorokausirytmit ovat hyvin yksilöllisiä ja sairaudet saattavat heikentää ruokahalua. Tällöin ateriasta saadaan usein liian vähän energiaa ja ravintoaineita, kertoo Heikkinen.

Perusruokavaliossa noin 18 % ja tehostetussa ruokavaliossa 20 % energiantarpeesta pitäisi tulla proteiinista. Tavoitteeseen on vaikea päästä pienillä ruokamäärillä ja siksi riittävän energiansaannin ja proteiinin määrän varmistaminen sekä tarvittaessa aterioiden proteiinitäydennys on Heikkisen mielestä erittäin tärkeää. Maitoproteiinijauheen käytöstä hyödytään eniten juuri tehostetussa ja nestemäisessä ruokavaliossa.

”Tehostetussa ruokavaliossa 20 % energiantarpeesta pitäisi tulla proteiinista. Tavoitteeseen on vaikea päästä pienillä ruokamäärillä ja siksi riittävän energiansaannin ja proteiinin määrän varmistaminen on tärkeää.”


Search