Siirry sisältöön
Pinnalla nyt

Valio Aimo sukelsi varttuneemman väen ruokamuistoihin

Tutkimus: kala on senioreiden selkeä suosikki

Vanhus syömässä kala-annosta ruokapöydän ääressä

Selvitimme yli 65-vuotiaiden lempiruokia ja ruokailutottumuksia. Yli puolet vastaajista nostaa tutkimuksessa* lempiannoksekseen kalaruoan. Ruoassa arvostetaan makua, terveellisyyttä ja kotimaisuutta. Ylivoimainen suosikkilisuke varttuneemmilla on peruna, ja jälkiruoaksi valitaan mieluiten jäätelö.

Maistuva ruoka parantaa elämänlaatua kaikissa ikävaiheissa. Lempiruoka on nautinnon ja hyvinvoinnin lisäksi tärkeä osa ihmisen identiteettiä.

“Halusimme antaa senioreille äänen, jotta voimme paremmin tukea hyviä ruokakokemuksia esimerkiksi ravintoloissa ja hoivakodeissa. On tärkeää, että saa syödä sellaista ruokaa mistä pitää, sillä tie onnistuneempaan arkeen kulkee vatsan kautta”, Valio Aimon ruokapalvelujen asiantuntija Petri Nuutinen kertoo.

Valio Aimon tuoreessa senioreiden lempiruokatutkimuksessa* kolmen suosikkiruoan kärkeen nousivat uunilohi (31 %), kaaliruoat (26 %) ja paistettu kala (25 %). Kaaliruoat ja maksaruoat jakavat eniten vastaajien mielipiteitä: ne ovat kärjessä sekä suosikeissa että inhokeissa.

Poimintoja senioreiden ruokamuistoista

  • Lapsena maalla syötiin sillilaatikkoa, hyvältä maistui leivinuunissa haudutettuna.
  • Poikana ollessa naapurin pojan kanssa ongella niin menimme saareen ja paistoimme nuotiolla kalastamamme ahvenet ja porokahvit päälle.
  • Mannapuuro kotona tehty. Olin ollut kuukauden intereilillä ja kotiin tullessa mummo oli tehnyt mannapuuroa. Kyllä maistui. Olin noin 18- vuotias.
  • Isän paistama sienimunakas itse poimituista kanttarelleista puolukkasurvoksen kera, puolukat myös itse poimitut 10-vuotiaana, äiti ja minä olimme isästä ylpeitä ja onnellisia maukkaasta ateriasta.
  • Pikku poikana n. 4v söin ensimmäisen kerran banaania äidin ja isän kanssa. Sodan jälkeen melkein kaikesta oli pulaa.
  • Kollegoiden kanssa työmatkalla Koreassa korealaista BBQ:ta. Uskomattoman mielenkiintoisia makuja.
  • Ensimmäinen itse valmistettu lasagne 70-luvun lopulla vaimoni kanssa. Onnistui hyvin, koska olin saanut valmistusohjeen ja -opin Venetsiassa.

Koko tuotevalikoima verkkokaupoissa

Koko Suomen toimitustukku

Toimitustukku palvelee kaikkia alan toimijoita nopeasti ja tehokkaasti, ja kuljettaa tilaamasi tuotteet keskimäärin 24 tunnissa suoraan toimipisteeseen. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi toimitustukun valikoiman ja tehdäksesi tilauksia.

Pääkaupunkiseudun pikatukut

Pikatukkumme ovat ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten kätevä ostospaikka. Palvelemme aamuvarhaisesta iltamyöhään Helsingin Sörnäisissä ja Vantaan Koivuhaassa. Tarvitset Valio Aimo® asiakkuuden nähdäksesi tuotteiden hinnat verkossa.

VALO Tilauspalvelu

VALO Tilauspalvelusta alan ammattilaiset saavat tuotteensa suoraan Suomen merkittävimmiltä tavarantoimittajilta. Aimon asiakkaat saavat VALO Tilauspalvelussa käyttöönsä koko Suomen laajuisen jakeluverkostomme.

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search