Valio Aimo tukun kuljettaja toimittaa kuormat ajallaan
Valio Aimo tukun kuljettaja Jarkko Mustonen kärrää rullakkojen mukana hyvää mieltä.
Kuudelta aamulla Jarkko Mustonen paukauttaa Espoon Olarissa kuorma-auton ovet kiinni ja hyppää rattiin. Kyydissä on 8−12 asiakkaalle menevät kuormat, jotka lähettämö on kasannut valmiiksi ja jotka Mustonen on vielä tarkastanut ja kelmuttanut huolella ennen autoon lastausta. Kuormat hän jakelee ympäri Helsingin keskustaa hotelli Clarionista Silja Linen laivojen keittiöihin. Ajoreitti on viiden vuoden aikana tullut niin tutuksi, että Mustonen tietää jo kaikki kuopatkin matkan varrelta.
”Parasta työssä on kohtaamiset asiakkaiden kanssa, ja se, että saan ajaa isolla autolla. ”
Kaikissa paikoissa henkilökunta ei ole aamuvarhaisella paikalla, joten Mustonen purkaa rullakosta tavarat pakkaseen ja jääkaappiin. Kun asiakas on paikalla ja toivotellaan huomenet, vaihdetaan kuulumiset ja jos aikataulussa on joustoa, saatetaanpa hörpätä kahvitkin.
”Parasta työssä on kohtaamiset asiakkaiden kanssa, ja se, että saan ajaa isolla autolla. ”
-Jarkko Mustonen
Lähtiessä Mustonen ottaa edellisen kuorman tyhjät rullakot mukaan, jotta tilat jäävät siistiksi ja asiakkaalle jää tilaa purkaa uusi kuorma. Järjestelmiin Mustonen merkkaa, kuinka monta rullakkoa asiakkaalle on viety ja kuinka monta otettu kyytiin. Työ vaatii hyvää kuntoa, sillä täysi rullakko saattaa painaa jopa kolmesataa kiloa.
Ajaessaan Mustonen kuuntelee rikospodcasteja. Jos matkan varrella on ruuhkaa eikä sovittu aikataulu pidä, Mustonen ilmoittaa siitä heti asiakkaalle.
”Asiakkaille on tärkeää, että kuormat saapuvat ajallaan, ja siihen aina pyrin.”
Työvuoron päätteeksi Mustonen ajaa varastolle, tyhjentää auton ja palauttaa avaimet ajojärjestelijälle ennen kuin lähtee syömään. Seuraavalla viikolla on luvassa iltavuoro, silloin kuorma-auton nokka suuntaa puolenpäivän maissa Järvenpäähän ja Vantaalle. Uudet asiakkaat kutsuvat!
Valio Aimo tukun oma kuljettaja Jarkko Mustonen palvelee asiakkaita täsmällisesti ja ystävällisesti.