Siirry sisältöön

Ihan Aimona! -podcast

Kuuntele podcastiamme ruoka-alan ammattilaisille!
Luvassa herkullisia keskusteluja, kuumimpia trendejä, parhaita oppeja sekä pahimpia mokia.

Toimittaja Tanja Rinkisen vieraana on joka jaksossa mielenkiintoinen ravintola-alan ammattilainen. Tervetuloa kuuntelemaan! Voit kuunnella Ihan Aimona! -podcastia Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Podcastissa.

Kuuntele jaksot

Jakso 7: Isak Fagerholm, Friends & Brgrs – Toiminnan skaalaus

Isak Fagerholmin mielestä Friends & Brgrsin brändi rakennetaan hampurilaisravintoloissa, siellä työskentelevien työntekijöiden toimesta asiakaskokemus kerrallaan. Siksi on tärkeää, että henkilökunta viihtyy työpaikassa. Tässä jaksossa Friends & Brgrsin operatiivinen johtaja kertoo myös, miten syntyvät hampurilaisravintolaketjun sämpylät, pihvit, juusto ja ranskikset, ja miten onnistuu ruoka-annosten skaalaus yli 30:een ravintolaan. Kuuntele jakso, jossa Isak paljastaa mokan, jonka ei olisi pitänyt tapahtua, mutta joka opetti paljon.


Jakso 6: Tuomas Hämäläinen ja Sara Helminen – Trendien matkassa

Vodka-sauce, jäätelön temperointi ja Bradley Cooper? Juotavat ateriat tai jätskibaari, joka on kuin klubi? Tuomas Hämäläinen, Valio Aimon koekeittiön keittiömestari ja Sara Helminen, Consumer Insight Manager Valiolta vierailivat New Yorkissa ja Lontoossa maistelemassa uusia ruokia sekä keräämässä vinkkejä uusista ruokailmiöistä. Ruokailun helppous, ruoan ja syömisen elämyksellisyys – tulevatko kaikki trendit meille asti? Ota selvää ja kuuntele Ihan Aimona! -podcastia!


Jakso 5: Ina Niiniketo – Löysi oman tien menestykseen

Ihan Aimona! -podcastin viidennen jakson vieraana on keittiömestari ja ravintoloitsija Ina Niiniketo. Ina kertoo unelmien toteuttamisesta ja tiestään mieskeskeisistä keittiöistä itselliseksi ravintoloitsijaksi. Väliin mahtuu kaikenlaista, hyvää ja vähän huonompaa sekä Tukholma. Tärkeintä on, että oppii uskomaan itseensä, Ina kertoo. Mutta mitä somesta tuttu Ina tavoittelee nyt? Se ei liity suoraan ruokaan eikä keittiöön. Ota kuunteluun!


Jakso 4: Arto Rastas – Huoltamolta huippukokiksi

Ihan Aimona! -podcastin neljännen jakson vieraana on keittiömestari Arto Rastas, joka kokkailee myös maailman tunnetuimmalle ihmiselle, Cristiano Ronaldolle ja hänen perheelleen. Tässä jaksossa Arto kertoo tiestään napapiirin huoltamon keittiöstä kansainväliseksi huippukokiksi. Hän avaa uraansa kymmenien ravintoloiden perustajana ja suomalaisen ruokakulttuurin viejänä maailmalle. Arvaisitko, mitä mieltä Arto on trendeistä tai mikä on hänen pahin mokansa?


Jakso 3: Johan Kurkelan polku huippukokiksi

Jaksossa Vuoden kokki 2023 ja samana vuonna maailman vaativimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finalisti Johan Kurkela kertoo kokiksi kasvamisesta, luovuudesta, kilpailemisesta ja kotijoukkojen tärkeydestä. Hän avautuu intohimostaan ja jaksamisestaan tavalla, johon moni meistä samastuu. Kurkela ruotii ravintoloiden työoloja, pelolla johtamista ja virheitä sekä paljastaa, miksi hän välttää töissä käyttämästä sanaa ”perhe”.  Kuuntele jakso ja tiedät, minkä neuvon Kurkela antaa nuorelle, joka haaveilee menestyksestä kokkikilpailuissa.


Jakso 2: Luka Balac ja uuden ravintolakonseptin rantautus

Luka Balac on yksi zero waste -ravintola Nollan perustajista. Jaksossa Balac kertoo balkanilaisista juuristaan ja siitä, miten hänen isoäitinsä osoitti rakkauttaan ruoalla. Hän avaa alanvaihtoaan elokuvaajasta Olon tiskariksi ja Nollan perustajaksi. Balac kertoo, millaista oli perustaa ravintola maahanmuuttajataustaisena henkilönä ja mitkä ovat hänen tinkimättömät periaatteensa.  Kuuntele jakso ja opit, mitä kaikkea zero waste -toimintatapa tarkoittaa ja mitä sellaisen ravintolan perustaminen vaatii.  Saat tietää myös Lukan pahimman mokan…


Jakso 1: Bakerikan tarina

Ensimmäisen podcastin vieraana on catering- ja leipomoyritys Bakerikan perustaja Erika Poussa. Bakerika tunnetaan näyttävistä nakukakuistaan ja Suomalaisen menestysreseptin voitosta paistovalmiilla pakastekeksitaikinallaan. Podcastissa Poussa kertoo, millaista oli aloittaa yrittäjänä 17-vuotiaana ja mitä hän on matkan varrella oppinut. Hän jakaa unelmansa (New York mainittu!), inspiraationlähteensä ja leipomoalan trendit juuri nyt. Jos kaipaat buustausta päivääsi, kuuntele tämä jakso!


”Uskomatonta, miten avoimesti haastateltavat kertoivat unelmistaan ja paljastivat kipeitäkin muistoja työnsä arjesta. Toivon, että alan ammattilaiset löytävät vertaistukea ja jopa uusia näkökulmia työhönsä tästä podcastista.”

-Toimittaja Tanja Rinkinen


Trendimatka New Yorkiin

7 päivää ja 100 ravintolaa! Matkustimme New Yorkiin ja kokosimme matkan annin napakkaan videoon, josta saat runsaasti vinkkejä omaan liiketoimintaasi.

Search