Siirry sisältöön
Berliininmunkki esitaikinalla

Berliininmunkki esitaikinalla

Berliininmunkki esitaikinalla

Ainekset

Esitaikina

Taikina

  • 2,230 kg esitaikinaa
  • 0,012 kg suolaa
  • 0,250 kg sokeria
  • 0,150 kg hiivaa
  • 0,400 kg kananmunia
  • 0,290 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1,500 kg vehnäjauhoja

Täyte

  • 1,035 kg Valio vadelmatäyte runsasta

Pinnalle

  • 0,897 kg pomadaa

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita 20 asteiseen veteen maitojauhe, kermaviili, hiiva ja jauhot. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa ja sen jälkeen yli yön kylmiössä.
  2. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi.
  3. Anna taikina levätä 20 minuuttia ja sekoita sen jälkeen taikinaa nopeasti. Anna taikinan levätä 20 minuuttia.
  4. Valmista taikinasta 70 g:n painoisia pyöreitä munkkeja. Nostata munkit.
  5. Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa. Täytä munkit vadelmatäytteellä ja kuorruta pinta vaaleanpunaisella pomadalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 247 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 44,3 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Kalsium 30,1 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 34,1 g
Rasva 3,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search