Ainekset
- 0,950 kg vehnäjauhoja
- 0,500 kg sokeria
- 0,200 kg
- 0,200 kg mantelirouhetta
- 0,400 kg hasselpähkinärouhetta
- 0,025 kg ruokasoodaa
- 0,007 kg kanelia
- 0,005 kg neilikkaa
- 0,003 kg suolaa
- 0,002 kg inkivääriä
- 0,006 kg anista
- 0,004 kg maustepippuria
- 0,150 kg rusinoita
-
0,500 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,700 kg siirappia
- 0,040 kg sitruunapastaa
- 0,020 kg madeiraa
Pinnalle
- 0,130 kg saksanpähkinöitä
- 0,065 kg manteleita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sokeri, appelsiinikuorihillo, manteli- ja hasselpähkinärouheet, sooda, mausteet ja rusinat. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, siirappi, sitruunapasta ja madeira
- Annostele massa hyvin voideltuihin, Ø 16 cm:n vuokiin. Tasoita pinta ja asettele mantelit ja saksanpähkinät massan pinnalle.
- Paista kakut 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Älä kuitenkaan paista kakkua kuivaksi.
- Anna kakkujen jäähtyä ja pakkaa ne ilmatiiviiseen kelmuun. Kakku on parhaimmillaan kahden viikon säilytyksen jälkeen, mutta säilyy hyvin vuoden.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1728 kcal
Proteiini
26,1 g
Hiilihydraatti
198,7 g
Rasva
88,3 g
Tyydyttynyt rasva
27,4 g
Ravintokuitu
17,1 g
Suola
2,8 g
Kalsium
234,7 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
443 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
51 g
Rasva
22,6 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
4,4 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa