Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Voitaikina
- 1,400 kg vettä
- 0,030 kg suolaa
- 2,000 kg vehnäjauhoja
- 2,000 kg
Pinnalle
- 0,800 kg sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli voitaikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja 40 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.
- Taittele pitkät sivut keskelle ja nipistä yhteen. Paina keskeltä vielä kiinni puu pulikalla. Taita aihio kaksinkerroin päällekkäin. Taita vielä pitkät sivut vastakkain. Leikkaa n. 2cm :n paloiksi.
- Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.
- Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
188 kcal
Proteiini
1,8 g
Hiilihydraatti
17 g
Rasva
12,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
409 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
37 g
Rasva
27,2 g
Tyydyttynyt rasva
15,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa