Ainekset
Esitaikina
- 0,500 kg vettä
- 0,050 kg hiivaa
- 0,500 kg vehnäjauhoja
Taikina
- 1,050 kg esitaikinaa
- 0,500 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,045 kg suolaa
- 0,050 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1,400 kg vehnäjauhoja
-
1,200 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista esitaikina. Sekoita kylmään veteen hiiva ja jauhot. Anna taikinan käydä kylmiössä yli yön.
- Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet.
- Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä noin puoli tuntia. Kauli taikina 1x3 ja anna levätä kylmiössä 2 tuntia.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto croissant-leikkurilla kolmioiksi. Rullaa kolmiot croissanteiksi.
- Nostata croissantit max 33 asteessa.
- Paista croissantit 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Paiston alussa höyrytys.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
307 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
26,7 g
Rasva
19,7 g
Tyydyttynyt rasva
11,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,8 g
Kalsium
36,2 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
304 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
26,4 g
Rasva
19,5 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa