Siirry sisältöön
Joulu wiener

Joulu wiener

Joulu wiener

Ainekset

Wienertaikina

Kanelitäyte

  • 0,360 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,360 kg sokeria
  • 0,090 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljakreemijauheella.…
    Valio vaniljakreemijauhe 20 kg
  • 0,270 kg vettä
  • 0,028 kg kanelia
  • 0,040 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljakreemijauheella.…
    Valio vaniljakreemijauhe 20 kg

Manteliremonssi

  • 0,250 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,250 kg sokeria
  • 0,190 kg vettä
  • 0,060 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljakreemijauheella.…
    Valio vaniljakreemijauhe 20 kg
  • 0,200 kg mantelijauhetta

Stroisseli

  • 0,100 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,010 kg kanelia
  • 0,005 kg inkivääriä
  • 0,003 kg neilikkaa
  • 0,180 kg vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 0,480 kg pomadaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä
  2. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe
  3. Valmista manteliremonssi. Vaahdota voita ja sokeria kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi ja mantelijauho
  4. Ota taikinasta 2000 g ja kauli se paksuudeltaa 2,5 mm:n vahvuiseksi. Leikkaa taikinalevystä 2 kpl kooltaan 30 x 50 cm:n levyä. Laita levyt pelleille. Pursota kanelitäytteestä raitoja pohjien päälle 2,5 cm:n välein.
  5. Kauli loppu wienertaikinasta 3 mm:n vahvuiseksi ja 25 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä matolle tasainen kerros manteliremonssia. Rullaa matto ja leikkaa 55 g:n painoisiksi paloiksi.
  6. Aseta palat taikinalevyjen päälle riveihin 5 x 6, leikkauspinta ylöspäin.
  7. Nostata, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle stroisselia
  8. Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin 25 min. Pomadoi jäähtyneet levyt. Leikkaa levyt 5 x 6 (30 palaa/ levy

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 501 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 56,4 g
Rasva 27,1 g
Tyydyttynyt rasva 14,5 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,8 g
Kalsium 53,7 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 377 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 42,4 g
Rasva 20,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search