Ainekset
Wienertaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
-
1,000 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kanelitäyte
-
0,360 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,360 kg sokeria
-
0,090 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,270 kg vettä
- 0,028 kg kanelia
-
0,040 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
Manteliremonssi
-
0,250 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,250 kg sokeria
- 0,190 kg vettä
-
0,060 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,200 kg mantelijauhetta
Stroisseli
-
0,100 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,100 kg sokeria
- 0,010 kg kanelia
- 0,005 kg inkivääriä
- 0,003 kg neilikkaa
- 0,180 kg vehnäjauhoja
Pinnalle
- 0,480 kg pomadaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä
- Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe
- Valmista manteliremonssi. Vaahdota voita ja sokeria kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi ja mantelijauho
- Ota taikinasta 2000 g ja kauli se paksuudeltaa 2,5 mm:n vahvuiseksi. Leikkaa taikinalevystä 2 kpl kooltaan 30 x 50 cm:n levyä. Laita levyt pelleille. Pursota kanelitäytteestä raitoja pohjien päälle 2,5 cm:n välein.
- Kauli loppu wienertaikinasta 3 mm:n vahvuiseksi ja 25 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä matolle tasainen kerros manteliremonssia. Rullaa matto ja leikkaa 55 g:n painoisiksi paloiksi.
- Aseta palat taikinalevyjen päälle riveihin 5 x 6, leikkauspinta ylöspäin.
- Nostata, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle stroisselia
- Paista levyt 210 asteisessa uunissa noin 25 min. Pomadoi jäähtyneet levyt. Leikkaa levyt 5 x 6 (30 palaa/ levy
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
501 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
56,3 g
Rasva
27,2 g
Tyydyttynyt rasva
14,6 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,8 g
Kalsium
53,7 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
377 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
42,4 g
Rasva
20,4 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa