Siirry sisältöön
Kalkkunarullaa, suippokaalia ja pippurikastiketta
Reseptiyhteistyö

Kalkkunarullaa, suippokaalia ja pippurikastiketta

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön käsialaa.

Kalkkunarullaa, suippokaalia ja pippurikastiketta

Ainekset

Kalkkunarulla

  • 0,500 kg nahallista kalkkunan rintaa
  • 0,150 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,006 kg suolaa

Grillattu suippokaali ja balsamicovinaigrette

  • 0,130 kg sokeria
  • 0,014 kg suolaa
  • 0,050 kg vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 0,060 kg valkoviinietikkaa
  • 0,400 kg rypsiöljyä
  • 1,300 kg suippokaali

Glaseerattu punajuuri

  • 0,500 kg punajuuria (pienikokoisia)
  • 0,075 kg mustaherukkamehua
  • 0,035 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Pippurikastike

  • 1,000 kg paahdettua kanalientä
  • 0,200 kg punaviiniä
  • 0,040 kg punaviinietikkaa
  • 0,100 kg porkkanaa, kuorittuna
  • 0,100 kg varsiselleriä
  • 0,100 kg salottisipulia, kuorittuna
  • 0,400 kg
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 0,010 kg rosépippuria
  • 0,010 kg mustapippuria
  • 0,025 kg tuoretta sitruunatimjamia

Ohje

Kalkkunarulla

  1. Trimmaa lihapuolelta noin ? lihasta (n. 150 g) pois ja aseta rinta kelmulle nahka alaspäin.
  2. Laita kalkkunasta trimmattu liha tehosekoittimeen suolan kanssa. Aja nopeasti tasaiseksi ja lisää kerma ohuena nauhana mukaan. Laita pursotinpussiin ja pursota keskelle kalkkunan rintaa paksu linja. Kääri kelmuun tiukaksi rullaksi ja kypsennä 64 asteisessa vesihauteessa noin 1 tunti. Jäähdytä.
  3. Tarjoiltaessa paista pannulla rullaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta pinta suolalla.

Grillattu suippokaali ja balsamicovinaigrette

  1. Kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi öljy ja jäähdytä. Emulsioi öljy joukkoon sauvasekoitinta käyttäen.
  2. Leikkaa kaali koosta riippuen 6-8 lohkoon. Grillaa molemmilta puolilta ja jäähdytä. Mausta kauttaaltaan balsamico vinaigrettellä.

Glaseerattu punajuuri

  1. Paahda punajuuret uunissa kuori päällä kunnes kuori lähes hiiltyy. Kuori ja pilko haluamaksesi paloiksi. Kiehauta mustaherukkamehu kattilassa ja emulsioi joukkoon kylmä kuutioitu voi, lisää punajuuren palaset ja mausta suolalla.

Pippurikastike

  1. Freesaa kattilassa pilkotut kasvikset rypsiöljyn kanssa. Lisää etikka ja viini, redusoi kunnes ¼ jäljellä. Kaada paahdettu kanaliemi mukaan ja redusoi kunnes ? osaa jäljellä, lisää kerma ja redusoi kunnes konsistenssi on kastikemainen, olematta kuitenkaan liian paksu. Lisää pippurit ja sitruunatimjami ja anna uuttua 20 minuuttia. Siivilöi kastike siivilän läpi ja mausta suolalla ja etikalla tarvittaessa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 789 kcal
Proteiini 15,4 g
Hiilihydraatti 27,5 g
Rasva 66,3 g
Tyydyttynyt rasva 16,8 g
Ravintokuitu 6,4 g
Suola 3,8 g
Kalsium 138,2 mg
D-vitamiini 0,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 263 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 9,2 g
Rasva 22,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search