
Ainekset
Wienertaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
-
1,200 kg
Valio Eila® kaulintavoitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kanelitäyte
-
0,240 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,240 kg sokeria
-
0,060 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,180 kg vettä
- 0,035 kg kanelia
-
0,055 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
Pinnalle
- 0,160 kg hasselpähkinärouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 1x3 ja 1x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kanelitäytettä nauhan toiseen reunaan puoleen väliin asti. Taita taikina täytteen päälle. Leikkaa nauhat 5 cm:n paloiksi. Kierrä palojen toinen pää 180 astetta.
- Aseta palat pellille ja nostata. Voitele nousseet wienerit kananmunalla ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
- Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
289 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
27,7 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Kalsium
35,5 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
376 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
36 g
Rasva
22,8 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa