
Ainekset
Murotaikina
-
0,600 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,450 kg sokeria
- 0,150 kg kananmunia
- 0,010 kg leivinjauhetta
- 0,900 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 0,780 kg Valio karpalotäytettä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista murotaikina: Vaahdota sokeri ja voi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Kauli taikina ohueksi 3 mm:n vahvuiseksi levyksi.
- Ota levystä halkaisijaltaan 8 cm:n paloja à 20 g. (104 kpl). Tee kolme reikää puoleen pohjista (kannet).
- Paista palat 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Levitä karpalotäytettä pohjille. Sihtaa kansien (kolme reikää) pinnalle tomusokeria ja aseta kannet pohjien päälle.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
214 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
28,7 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Kalsium
26,5 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
389 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
52,1 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa