Ainekset
Wienertaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
- 1,500 kg
Täyte
- 0,735 kg vettä
-
0,245 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 1,470 kg
Pinnalle
-
0,250 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,250 kg fariinisokeria
- 0,200 kg kaurahiutaleita
- 0,200 kg vehnäjauhoja
- 0,784 kg pomadaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet.
- Älä vaivaa.
- Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Kauli taikina 4 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 9x9 cm:n paloiksi.
- Taita kulmat keskelle tanskalaisiksi wienereiksi. Laita wienerit voilla leivottu kapseleihin.
- Nostata. Voitele wienerit. Pursota keskelle vaniljakreemiä ja vadelmamarmeladia.
- Valmista kaurastroisseli: Sekoita stroisselin aineet murumaiseksi seokseksi. Ripottele stroisseli wienereiden pinnalle.
- Paista wienerit 220 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia. Koristele jäähtyneet wienerit pomadalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
585 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
73,6 g
Rasva
28,5 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,7 g
Kalsium
43,3 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
340 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
42,8 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa