Ainekset
Murotaikina
-
0,400 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,300 kg sokeria
- 0,100 kg kananmunia
- 0,007 kg leivinjauhetta
- 0,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 0,640 kg Valio karpalotäytettä
Väliin
- 0,240 kg
Kostutukseen
- 0,090 kg vettä
- 0,010 kg sokeria
Pinnalle
- 0,500 kg Valio Leipomo kinuskitäytettä laktoositon
Koristeluun
- 0,420 kg
- 0,180 kg karpaloita
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Vuoraa murotaikinalla Ø 6,5 cm:n bebevormut. Paista pohjat 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Irroita jäähtyneet pohjat vormuista.
- Pursota karpalotäytettä kuppien pohjalle ja aseta päälle Ø 4,5 cm:n sokerivedellä kostutettu vetopohjapala.
- Kuumenna kinuski vähintään 70 asteiseksi ja annostele se vetopohjan päälle. Anna kinuskin jäähtyä ja pursota ympärille kermavaahtorengas. Koristele leivokset karpaloilla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
167 kcal
Proteiini
1,9 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Kalsium
20,7 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
287 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
34,9 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa