Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,500 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,500 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3,300 kg vehnäjauhoja
Täyte
-
0,350 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,350 kg sokeria
- 0,020 kg kardemummaa
-
0,090 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,260 kg vettä
Pinnalle
- 0,150 kg mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
- Valmista täyte: Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri, kardemumma sekä vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettu vaniljakreemi. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe.
- Kauli taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikka matto 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Levitä täyte nauhojen pinnalle. Rullaa nauhat ja leikkaa 28 cm:n paloiksi. Leikkaa saksikuvio pintaan.
- Nostata, voitele ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1587 kcal
Proteiini
34,1 g
Hiilihydraatti
231 g
Rasva
55,7 g
Tyydyttynyt rasva
28,2 g
Ravintokuitu
10 g
Suola
2,7 g
Kalsium
162,9 mg
D-vitamiini
0,7 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
338 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
49,2 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa