Siirry sisältöön
Lohipiirakka

Lohipiirakka

Lohipiirakka

Ainekset

Ruisvoitaikina

  • 1,250 kg
    Valio Eila® kaulintavoita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon
  • 0,020 kg suolaa
  • 0,025 kg leivinjauhetta
  • 1,000 kg vehnäjauhoja
  • 0,250 kg ruisjauhoja
  • 0,500 kg vettä

Täyte

  • 1,000 kg
    Valio kirjolohikuutioita
    Suomalaisesta ja kasvatetusta kirjolohesta valmistettu kalafilee kuutiona.
    Valio kirjolohikuutio 5 kg (16x16 mm)
  • 0,060 kg suolaa
  • 1,250 kg keitettyä riisiä
  • 0,750 kg kananmunia keitettynä
  • 0,040 kg hienonnettua tilliä
  • 0,013 kg sitruunapippuria
  • 0,100 kg kananmunia raakana
  • 0,050 kg sitruunamehua
  • 0,250 kg
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® 1,5 kg maustamaton tuorejuusto laktoositon

Ohje

  1. Valmista ruisvoitaikina: Sekoita voi, suola, leivinjauhe, ruisjauho ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi. Kauli taikina 3 x 3 ilman lepoaikoja. Anna taikina levätä kylmiössä vähintään 1 tunti
  2. Valmista lohitäyte: Sekoita suola ja lohikuutiot. Anna suolautua kylmiössä seuraavaan päivään. Sekoita kypsän riisin joukkoon tilli, sitruunapippuri, raaka kananmuna, sitruunamehu ja tuorejuusto. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon pilkotut kypsät kananmunat ja suolatut kirjolohikuutiot.
  3. Kauli ruisvoitaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 15 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Pursota lohitäyte nauhojen keskelle. Voitele nauhojen reuna kananmunalla ja ummista siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat pellin mittaisiksi (55 cm) piirakoiksi. Aseta piirakat pelleille, tee pintaan suomukuvio ja voitele kananmunalla
  4. Anna piirakoiden levätä ennen paistoa 1 tunti kylmiössä. Paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa piirakat haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 2754 kcal
Proteiini 68,8 g
Hiilihydraatti 186,3 g
Rasva 190,5 g
Tyydyttynyt rasva 96,6 g
Ravintokuitu 11,7 g
Suola 13,7 g
Kalsium 577,7 mg
D-vitamiini 3,6 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 309 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 20,9 g
Rasva 21,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,9 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search