Siirry sisältöön
Mansikkamarenkikakku

Mansikkamarenkikakku

Mansikkamarenkikakku

Ainekset

Kakkupohja

  • 0,750 kg kananmunia
  • 0,525 kg sokeria
  • 0,525 kg vehnäjauhoja

Kasteluvesi

  • 1,080 kg vettä
  • 0,120 kg sokeria

Täyte

Rahkatäyte

Pintaan

Pinnalle

  • 0,420 kg marenkia rouhittuna

Ohje

  1. Valmista kakkupohjat. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Annostele massa Ø 18 cm:n kakkurenkaisiin. Paista pohjat 180 asteisessa uunissa n. 30 min.
  2. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta sokerivedellä. Levitä alimpaan kerrokseen mansikkahilloa. Laita pohja päälle.
  3. Valmista rahkatäyte. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja kylmässä vedessä liotetut ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Laita täyte kakkujen toiseen väliin tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohja päälle. Anna kakkujen hyytyä kylmiössä 2 h.
  4. Valmista pintakuorrute. Sekoita kermavaahdon joukkoon vaniljakreemitäyte. Kuorruta kakut
  5. Päällystä kakut marenkirouheella. Koristele haluamallasi tavalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 2681 kcal
Proteiini 57,1 g
Hiilihydraatti 383,3 g
Rasva 97,9 g
Tyydyttynyt rasva 52,9 g
Ravintokuitu 6,2 g
Suola 1 g
Kalsium 218,1 mg
D-vitamiini 2,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 212 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search