Ainekset
Murotaikina
-
0,600 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,450 kg sokeria
- 0,150 kg kananmunia
- 0,010 kg leivinjauhetta
- 0,900 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 1,400 kg Valio mansikka-raparperitäytettä
Vaniljakreemi
- 1,120 kg vettä
- 0,480 kg
-
0,530 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
Marenki
- 0,245 kg valkuaisia
- 0,490 kg sokeria
- 0,140 kg vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Vuoraa murotaikinalla Ø 8 cm:n bebevuoat. Pursota murotaikinan päälle mansikkaraparperitäytettä.
- Valmista vaniljakreemi. Sekoita vesi ja kerma. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe .Anna tekeytyä 15 minuuttia. Sekoita kreemi tasaiseksi. Pursota kreemi mansikka-raparperitäytteen päälle.
- Paista vuoat 180 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Valmista marenki. Sekoita sokeri veteen ja keitä seos 120 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset ja kaada kuuma sokerivesi nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten. Vispaa vaahtoa, kunnes se on jäähtynyt.
- Pursota marenki leivosten pinnalle ja viimeistele puhalluslampulla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
224 kcal
Proteiini
2,3 g
Hiilihydraatti
29,8 g
Rasva
10,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,3 g
Kalsium
24,7 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
241 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
11,3 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa