Siirry sisältöön
Mantelileipä

Mantelileipä

Kaulittu pikkuleipä, jonka makua on helppo varioida pintaan ripoteltavilla aineksilla. Tässä manteli versio, olkaa hyvä!

Mantelileipä

Ainekset

Massa

  • 2,000 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1,600 kg sokeria
  • 0,300 kg kananmunia
  • 0,050 kg ruokasoodaa
  • 2,200 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 0,150 kg kananmunia

Pinnalle

  • 1,000 kg mantelirouhetta

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon sooda ja vehnäjauhot. Anna massan levätä seuraavaan päivään
  2. Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Stanssaa haluamasi mallisiksi pikkuleiviksi.
  3. Paista pikkuleivät 180 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 35407 kcal
Proteiini 557,7 g
Hiilihydraatti 3309,8 g
Rasva 2183,4 g
Tyydyttynyt rasva 995 g
Ravintokuitu 202,2 g
Suola 64,2 g
Kalsium 3409,8 mg
D-vitamiini 22,6 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 485 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 45,3 g
Rasva 29,9 g
Tyydyttynyt rasva 13,6 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search