Siirry sisältöön
Mustikkainen tasavallan vauvaleivos
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Mustikkainen tasavallan vauvaleivos

Nyt on aika juhlistaa tasavallan vauvaa leivoksella. Herkullinen leivos sopii juhlaan ja tuo meille kaikille mahdollisuuden juhlia pienokaista. Hempeät värit ja raikkaat marjaisat maut tuovat veden kielelle. Ulkoasu leivoksessa on juhlava ja sopii tarjottavaksi niin jälkiruokana, kuin kahvin kera.

Mustikkainen tasavallan vauvaleivos

Ainekset

Suklaamurotaikina

  • 0,300 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,225 kg hienoa sokeria
  • 0,750 kg kananmunia
  • 0,450 kg vehnäjauhoja
  • 0,002 kg suolaa
  • 0,040 kg kaakaojauhetta

Täyte

  • 0,240 kg
    Valio mustikkatäytettä
    Valio mustikkatäyte on käyttövalmis, paistonkestävä ja makean marjaisa täyte leipomokäyttöön. Tumma, mustikkainen täyte sisältää 40…
    Valio mustikkatäyte 2,5 kg

Mantelikaakaopohja

  • 0,400 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,544 kg sokeria
  • 0,544 kg mantelijauhetta
  • 0,070 kg kaakaojauhetta
  • 0,136 kg vehnäjauhoja
  • 0,011 kg leivinjauhetta
  • 0,480 kg kananmunia

Mousse

Koristeeksi

  • 0,300 kg tuulihattuja
  • 0,500 kg pomadaa

Ohje

Suklaamurotaikina

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  2. Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi ja laita ø.5cm renkaisiin
  3. Pursota pohjalle mustikkatäytettä spiraali.

Mantelikaakaopohja

  1. Sekoita voi ja kuivat aineet. Lisää kananmunat. Sekoita n. 2 min. Pursota muropohjan päälle. Paista 180°C :ssa n. 20 min.

Mousse

  1. Liota liivatelehtiä 10 min. kylmässä vedessä. Liuota kuumennettuun mustikkasoseeseen.
  2. Yhdistä liivateliuos mustikkatäytteeseen.
  3. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä mustikkaseokseen.

Koristelu

  1. Täytä tuulihatut moussella.
  2. Yhdistä tuulihatut moussella leivospohjan päälle.
  3. Koristele tuulihatut vaalean sinisellä pomadalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 444 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 42,1 g
Rasva 26,5 g
Tyydyttynyt rasva 11,6 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,3 g
Kalsium 84,1 mg
D-vitamiini 0,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 347 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 32,9 g
Rasva 20,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search