Ainekset
Murotaikina
-
0,200 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,150 kg sokeria
- 0,050 kg kananmunia
- 0,004 kg leivinjauhetta
- 0,300 kg vehnäjauhoja
Täyte
-
0,110 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,340 kg vettä
- 0,990 kg FS omenalohkoja
- 0,003 kg kanelia
- 0,033 kg sokeria
Pintamarenki
- 0,140 kg valkuaisia
- 0,280 kg sokeria
- 0,040 kg vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Vuoraa murotaikinalla Ø 8 cm:n bebe-kupit. Pursota kuppeihin vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettua vaniljakreemiä.
- Laita kreemin päälle sulatetut omenalohkot. Ripottele pinnalle kanelisokeria.
- Valmista pintamarenki. Vaahdota valkuaiset. Sekoita joukkoon 120 asteiseksi keitetty sokerivesi. Vispaa marenki kylmäksi.
- Pursota marenki omenahyveiden pinnalle harkkotyllalla. Paista omenahyveita 250 asteisessa uunissa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
181 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatti
29,2 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
19,7 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
206 kcal
Proteiini
2,2 g
Hiilihydraatti
33,2 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa