Siirry sisältöön
Päärynäsuklaakonvehti

Päärynäsuklaakonvehti

Päärynäsuklaakonvehti

Ainekset

Suklaakuoret

  • 0,150 kg maitosuklaata
  • 0,005 kg kaakaovoita vihreää

Karamellisoidut päärynät

  • 0,050 kg päärynää
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,050 kg sitruunamehua

Päärynäganache


Ohje

  1. Temperoi suklaakuorien maitosuklaa. Lämmitä maitosuklaa ensin 45 asteiseksi. Jäähdytä siitä ¾ 26 asteiseksi ja sekoita jäähdytetty osa uudelleen jäljelle jääneeseen lämpimään suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 30-31 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
  2. Värjää konvehtimuotit ensin vihreäksi värjätyllä kaakaovoilla. Valmista temperoidusta suklaasta kuoret konvehtimuotteihin. Pidä jäljelle jäänyt suklaa konvehtien sulkemista varten lämpimässä noin 30 asteisessa paikassa.
  3. Valmista karamellisoidut päärynät. Kuori ja pilko päärynät pieniksi kuutioiksi. Sulata sokeri ja sitruunamehu kullanruskeaksi paistinpannussa tai kattilassa. Lisää päärynät ja kypsennä 1 minuutti. Siivilöi päärynät ja jäähdytä.
  4. Valmista ganachetäyte. Kiehauta kerma ja kaada se maitosuklaan päälle. Anna seoksen seistä minuutin ajan. Sekoita nuolijalla massa tasaiseksi ja lisää joukkoon likööri. Lisää massaan huoneenlämpöinen voi, kun massan lämpötila on 35-40 astetta. Sekoita massa tasaiseksi emulsioksi sauvasekoittimella.
  5. Laita karamellisoitua päärynää konvehtitikuorien pohjalle ja täytä ganachella niin, että muotti jää noin 2 mm. vajaaksi. Anna kovettua huoneenlämmössä seuraavaan päivään tai laita kylmiöön 20:ksi minuutiksi. Sulje konvehdit 30-31 asteisella maitosuklaalla. Laita muotti kylmiöön noin viideksi minuutiksi. Irroita valmiit konvehdit muotista.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 75 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0 g
Kalsium 34,8 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 443 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 42 g
Rasva 27,2 g
Tyydyttynyt rasva 14,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search