Siirry sisältöön
Prinsessakakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Prinsessakakku

Klassikko Prinsessakakku on aina niin toimiva. Vihreä marsipaani saa kakun maistumaan aidolta, diplomaattikerman ja vadelmahillon kera. Se tuo parhaat muistot mieleen.

Prinsessakakku

Ainekset

Kakkupohja

  • 1,000 kg kananmunia
  • 0,500 kg sokeria
  • 0,480 kg vehnäjauhoja
  • 0,120 kg maissitärkkelystä

Kostutusvesi

  • 1,250 kg vettä
  • 0,150 kg sokeria

Täyte

Vaniljakreemi

  • 0,500 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,050 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,075 kg sokeria
  • 0,040 kg maissitärkkelystä
  • 0,142 kg kananmunia
  • 0 kg vaniljatanko

Diplomaattikerma

Kuorrutus

  • 2,700 kg marsipaania
  • 0,050 kg tomusokeria

Koristeluun

  • 0,007 kg tuoreita kukkia

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja tärkkelys keskenään ja sihtaa sokeri-munavaahtoon. Sekoita varovasti. Annostele massa ø 18 cm:n vuokiin. Paista pohjat 180 °C:ssa noin 40 min
  2. Valmista kasteluvesi. Kiehauta sokeri ja vesi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.
  4. Valmista vaniljakreemi. Kiehauta maito, voi ja vaniljatanko. Sekoita kananmunat, sokeri ja tärkkelys. Suurusta maitoseos kananmuna-tärkkelysseoksella voimakkaasti sekoittaen samalla kuumentaen. Jäähdytä.
  5. Valmista diplomaattikerma. Sekoita hyvin jäähdytetty vaniljakreemi ja kermavaahto keskenään.
  6. Pohjaaminen. Kostuta kakkupohja sokerivedellä. Levitä vadelmahilloa ja diplomaattikermaa kahteen väliin. Kuorruta pinta tasaisesti lopulla diplomaattikermalla.
  7. Kuorruta kakku marsipaanilla. Siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle.
  8. Koristele haluamallasi tavalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 5492 kcal
Proteiini 90,4 g
Hiilihydraatti 554,4 g
Rasva 322,7 g
Tyydyttynyt rasva 130,1 g
Ravintokuitu 15,1 g
Suola 1,7 g
Kalsium 1041,1 mg
D-vitamiini 3,9 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 298 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 30,1 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • vaniljatanko
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search