Siirry sisältöön
Punajuurileipä
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Punajuurileipä

Punajuurileipä

Ainekset

Esitaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,120 kg
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 0,010 kg hiivaa
  • 1,500 kg vehnäjauhoja

Jyvät

  • 0,500 kg vettä
  • 0,300 kg Kypsytetty vehnäjyvä Fazer Mylly

Taikina

  • 2,205 kg esitaikinaa
  • 0,073 kg suolaa
  • 0,070 kg sokeria
  • 0,050 kg hiivaa
  • 0,300 kg ruisjauhoja
  • 0,070 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1,900 kg vehnäjauhoja
  • 2,500 kg pakastepunajuurisuikaleita
  • 0,300 kg
    Valio Koskenlaskija® voimakas murennettua laktoosi
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e2,5 kg voimakas murennettu laktoositon
  • 0,220 kg saksanpähkinöitä

Pinnalle ja sisään

  • 0,300 kg SEASONS BLEND Fazer Mylly

Ohje

  1. Valmista esitaikina. Sekoita 20 asteiseen veteen maitojauhe, piimä, hiiva ja jauhot. Vaivaa taikinaa 10 min.
  2. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa ja sen jälkeen yli yön kylmiössä.
  3. Laita vehnäjyvät turpoamaan kuumaan veteen. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi.
  5. Anna taikina levätä 20 minuuttia.
  6. Paloittele taikina 600 g leiviksi. Muotoile pitkänmallisiksi leiviksi ja pyörittele rouheissa.
  7. Nostata. Jauhota pinta. Viiltele.
  8. Paista 240 °C :ssa uunissa, alenevassa lämmössä. Paiston alussa höyrytys.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1374 kcal
Proteiini 44,7 g
Hiilihydraatti 209,4 g
Rasva 34,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 20,8 g
Suola 5,6 g
Kalsium 499,4 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 27,3 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search