Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,500 kg
- 0,045 kg hienoa merisuolaa
- 0,150 kg hiivaa
-
0,080 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,400 kg kauralitisteitä Fazer Mylly
- 1,700 kg vehnäjauhoja
Pinnalle
- 0,200 kg kaurahiutaleita Fazer Mylly
Jaa resepti
Ohje
- Valmista taikina. Anna taikinan levätä 20 minuuttia
- Paloittele levännyt taikina 400 g:n paloiksi. Riivaa palat pyöreiksi. Anna palojen levätä 5 min.
- Muotoile palat pitkulaisiksi leiviksi. Pyöräytä palat kaurahiutaleissa (kostuta palat tarvittaessa vedellä) ja aseta voideltuihin vuokiin.
- Nostata leivät.
- Paista 240 asteisessa uunissa, alenevassa lämmössä, noin 20 min.
- Paiston alussa höyrytys.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
955 kcal
Proteiini
35,4 g
Hiilihydraatti
163,7 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
13 g
Suola
4,6 g
Kalsium
127,1 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
235 kcal
Proteiini
8,7 g
Hiilihydraatti
40,2 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa