Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,500 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,700 kg vehnäjauhoja
Rahkatäyte
- 2,800 kg
- 0,560 kg sokeria
-
0,085 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
-
0,280 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,020 kg sitruunapastaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pullataikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
- Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 22 cm:n pohjia. Voitele pohjan reunat kananmunalla. Tee pullataikinasta säikeita ja letitä kolmella. Tee leteistä reunat pohjiin.
- Nostata pohjat
- Valmista rakatäyte: Sekoita rahkan joukkoon täytteen muut aineet
- Voitele nousseiden pohjien reunat ja levitä rahkatäyte pohjien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista piirakat 200 asteisessa uunissa noin 17 min
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1858 kcal
Proteiini
59,3 g
Hiilihydraatti
266,3 g
Rasva
57,9 g
Tyydyttynyt rasva
32,2 g
Ravintokuitu
9,1 g
Suola
3,5 g
Kalsium
415,7 mg
D-vitamiini
0,8 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
251 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatti
36 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa