Ainekset
-
0,440 kg
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 0,120 kg hiivaa
- 2,000 kg vehnäjauhoja
- 0,050 kg suolaa
- 0,280 kg sokeria
- 0,500 kg kananmunia
-
1,000 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai vesi-maitojauheseokseet (maitojauhetta 40 g ja vettä 400 g). Sekoita joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Kun taikina on sileää ja tasaista, lisää 18 asteinen voi taikinaan. Sekoita kunnes taikina on sileää ja tasaista. Anna taikinan levätä huoneenlämpötilassa muovilla peitettyna 1 tunti
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna levätä 1 tunti. Vaivaa taikina jälleen tasaiseksi ja anna vielä levätä 1 tunti
- Leivo taikinasta 50 g:n pyöreitä pullia. Aseta pullat voilla voideltuihin vuokiin. Voitele briossit munankeltuaisella.
- Leivo lopusta taikinasta pieniä palloja ja paina pallot briossien päälle tiukasti. Voitele munankeltuaisella.
- Nostata briosseja 2 tuntia. Paista briossit 180 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
226 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
24,5 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
17,1 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
377 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
40,9 g
Rasva
20,1 g
Tyydyttynyt rasva
11,2 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa