Ainekset
Murotaikina
-
0,720 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,540 kg sokeria
- 0,180 kg kananmunia
- 0,012 kg leivinjauhetta
- 1,080 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 1,170 kg Valio mansikka-raparperitäytettä
Pullataikina
- 1,000 kg vettä
-
0,075 kg
Valio Eila® Laktoositon maitojauhettaValio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
- 0,030 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,400 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Mantelitäyte
-
0,400 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,300 kg sokeria
- 0,400 kg mantelimassaa
-
0,100 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,300 kg vettä
Pinnalle
- 1,755 kg pomadaa
Koristeluun
- 0,175 kg mantelirouhetta paahdettuna
Jaa resepti
Ohje
- Valmista murotaikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
- Valmista pullataikina. Vaivaa taikina aineet. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
- Valmista mantelitäyte. Vaahdota kevyesti voi, sokeri ja mantelimassa. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi.
- Laita 75 mm:n kapseleiden pohjalle 3,5 mm:n paksuiset ja Ø 70 mm murotaikinapalat. Pursota pohjien keskelle mansikka-raparperitäytettä.
- Kauli pullataikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä mantelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat. Leikkaa rullat 55 g:n paloiksi. Laita palat mansikka-raparperitäytteen päälle. Nostata pullat.
- Voitele nousseet pullat kananmunalla japaista 210 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Pomadoi jäähtyneet pullat ja ripottele pinnalle paahdettua mantelirouhetta.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
350 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
51,8 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Kalsium
38,1 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
340 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
50,3 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa