Siirry sisältöön
Raparperitäytevuoka

Raparperitäytevuoka

Raparperitäytevuoka

Ainekset

Murotaikina

  • 0,720 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,540 kg sokeria
  • 0,180 kg kananmunia
  • 0,012 kg leivinjauhetta
  • 1,080 kg vehnäjauhoja

Täyte

  • 1,600 kg Valio mansikka-raparperitäytettä

Pullataikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,030 kg suolaa
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,015 kg kardemummaa
  • 0,400 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2,600 kg vehnäjauhoja

Mantelitäyte

  • 0,400 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,300 kg sokeria
  • 0,400 kg mantelimassaa
  • 0,100 kg
    Valio vaniljakreemijauhetta
    Ihanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
    Valio vaniljainen kreemijauhe 20 kg
  • 0,300 kg vettä

Pinnalle

  • 1,600 kg pomadaa

Koristeluun

  • 0,112 kg mantelirouhetta paahdettuna

Ohje

  1. Valmista murotaikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  2. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä kylmiössä seuraavaan päivään.
  3. Valmista pullataikina. Vaivaa taikina aineet. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  4. Valmista mantelitäyte. Vaahdota kevyesti voi, sokeri ja mantelimassa. Sekoita joukkoon vedestä ja vaniljakreemijauheesta tehty vaniljakreemi.
  5. Laita 23 cm:n vuokien pohjalle 3,5 mm:n paksuiset ja Ø 23 cm:n murotaikinapohjat. Pursota päälle keskelle mansikka-raparperitäytettä.
  6. Kauli pullataikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä mantelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa nauhat. Leikkaa rullat 57 g:n paloiksi. Laita palat mansikka-raparperitäytteen päälle vuokaan 7 kpl. Nostata vuokat.
  7. Voitele nousseet vuokat kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  8. Pomadoi jäähtyneet vuokat ja ripottele pinnalle paahdettua mantelirouhetta.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 2494 kcal
Proteiini 38,8 g
Hiilihydraatti 369,1 g
Rasva 92,5 g
Tyydyttynyt rasva 47 g
Ravintokuitu 10,3 g
Suola 3,1 g
Kalsium 267,8 mg
D-vitamiini 1,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 326 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 48,2 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search